search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Λάβρος ο Ερντογάν κατά Ολλανδίας και Γερμανίας: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής» – «Ξέρουμε τι κάνατε στην Σεμπρένιτσα»

14.03.2017 12:17
Νέα σοβαρή πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο - Media

 

Νέα επίθεση κατά της ολλανδικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως η τουρκική κυβέρνηση δεν ξεχνά ποιος ήταν ο ρόλος της Ολλανδίας στην σφαγή της Σεμπρένιτσα.

«Κάποιος δεν μπορεί να ανοίγει πυρ σε ιατρική μονάδα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αλλά σας λέω το εξής, αν αυτοί που ανοίγουν πυρ είναι Ολλανδοί, μπορούν να το κάνουν. Το γνωρίζουμε γιατί αυτό έκαναν στην σφαγή στην Σεμπρένιτσα. Ξέρουμε τον χαρακτήρα τους, ο οποίος φαίνεται από το γεγονός πως εκεί κατέσφαξαν 8.000 Βόσνιους», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την Ημέρα του Γιατρού.

«Ξέρουμε την ηθική τους. Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει μαθήματα ηθικής», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
 

Επίθεση σε Μέρκελ – ΕΕ

Νωρίτερα, μέσα από συνέντευξή του στο δίκτυο ATV ο Τούρκος Πρόεδρος επεσήμανε πως ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «εργάζονται» ενάντια στην επικράτηση του «Ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Τη γνώμη αυτή εξέφρασε μέσα από συνέντευξή του όπου μεταξύ άλλων καταφέρθηκε κατά των κρατών μελών της ΕΕ, κατηγορώντας τα πως δεν «ανέχονται» την «άνοδο της Τουρκίας».

« Ένα μέρος των κρατών μελών της ΕΕ δεν μπορεί να ανεχθεί την άνοδο της Τουρκίας και το γεγονός πως είναι μια αναδυόμενη δύναμη και η Γερμανία βρίσκεται στην κορυφή [αυτής της λίστας].  Η Γερμανία ασταμάτητα υποστηρίζει την τρομοκρατία», δήλωσε στην συνέντευξή του στο ATV.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση κατά της Καγκελαρίου Μέρκελ λόγω της υποστήριξης που έδωσε στην Ολλανδία αναφορικά στην στήριξη της Μέρκελ προς τους Ολλανδούς στην διπλωματική κόντρα με τη Τουρκία.

«Μέρκελ, θα έπρεπε να ντρέπεσαι! Να είσαι στο πλευρό της Ολλανδία όσο θες. Υποστηρίζεις την τρομοκρατία», πρόσθεσε ο Ερντογάν, λέγοντας πως η Τουρκία έχει στείλει περισσότερα από 4.500 χιλιάδες έγγραφα στις γερμανικές αρχές σχετικά με «τρομοκράτες»  και «τρομοκρατικές οργανώσεις» που δρουν στην Γερμανία.

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν τόνισε πως θα ήταν ευχαριστημένος και με μια «απλή συγγνώμη» από την ολλανδική πλευρά. «Αργά ή γρήγορα πληρώσουν το αντίτιμο της πράξης τους», υπογράμμισε στην συνέντευξή του.

Τέλος, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς ως «νέο- ναζί που επιλέγουν να μην εφαρμόσουν την συμφωνία της Βιέννης [σ.σ. αναφορικά στο διπλωματικό δίκαιο]».

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:10