search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:47
MENU CLOSE

«Οθωμανικό» χαστούκι από τον Ερντογάν στο Twitter: Οπαδοί του χάκαραν δεκάδες λογαριασμούς (Photos)

15.03.2017 09:17
«Οθωμανικό» χαστούκι από τον Ερντογάν στο Twitter: Οπαδοί του χάκαραν δεκάδες λογαριασμούς (Photos) - Media

Τουλάχιστον 25 επιβεβαιωμένοι λογαριασμοί Twitter μεγάλων οργανισμών ή γνωστών πολιτικών έχουν δεχθεί από το πρωί κυβερνοεπιθέσεις από ομάδα χάκερ η οποία ισχυρίζεται πως υποστηρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το μήνυμα είναι γραμμένο στα τουρκικά και έχει ως αποδέχτες τη Γερμανία και την Ολλανδία με τις οποίες τις τελευταίες μέρες υπάρχει ανταλλαγή δηλώσεων και ανακοινών αναφορικά με τις «ναζιστικές πρακτικές» της δεύτερης, όταν αποφάσισε να μην επιτρέψει στην Τουρκάλα υπουργό Οικογένειας να εισέλθει στο Προξενείο της Τουρκίας στο Ρότερνταμ.

Το tweet περιλαμβάνει μια σβάστιγκα και περιγράφει την επίθεση ως «οθωμανικό χαστούκι». «Θα σας δούμε στις 16 Απριλίου», γράφει το μήνυμα σε μια σαφή αναφορά στο επικείμενο τουρκικό δημοψήφισμα.  «Τι έγραψα; Μάθε τουρκικά» συνεχίζει το tweet και παραθέτει ένα λινκ από ομιλία του Ερντογάν η οποία ξεκινά ως εξής:

«Αν πρόκειται να πεθάνουμε ας πεθάνουμε σαν άντρες» και στη συνεχεία περιλαμβάνει μια σειρά  σκηνών από διάφορες ομιλίες του Τούρκου Προέδρου, ξεκινώντας από την περιβόητη ομιλία του Ερντογάν στο Νταβός το 2009, όταν και τα «έβαλε» με τον Σιμόν Πέρες.

Το μήνυμα συνοδεύει μια τουρκική σημαία και τα hashtags  #Nazialmanya και #Nazihollanda, δηλαδή «Ναζιστική Γερμανία» και «Ναζιστική Ολλανδία»

Μεταξύ των λαγαριασμών που έχουν δεχθεί την επίθεση είναι η γερμανική εφημερίδα Die Welt, το BBC North America, το Reuters Japan, ενώ ενδιαφέρον έχει πως οι χάκερς στο λογαριασμό του Forbes ανέβασαν τον θυρεό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

Hi everyone – we temporarily lost control of this account, but normal service has resumed. Thanks.

— BBC North America (@BBCNorthAmerica) March 15, 2017

Στόχος των χάκερς ήταν ακόμα λογαριασμοί μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – να υπενθυμίζουμε πως μόλις χθες,  ορισμένοι ευρωβουλευτές πρότειναν το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία- ο λογαρισμός του Γάλλου πολιτικού Αλέν Ζιππέ

Ο λογαριασμός της Toyota

Της Διεθνούς Αμνηστίας

Καθώς και της UNICEF USA

Ο λογαριασμός της Μπορούσια Ντόρτμουντ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:41