search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:39
MENU CLOSE

Απάντηση Τόσκα στη Βουλή για δημοσίευμα του “Π”

15.03.2017 11:26
Κορωνοϊός: Πέντε συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων της κυβέρνησης - Media

Οι αποκαλύψεις του «Π» για την ακραία ρατσιστική σελίδα «Σκυλιά του Πολέμου» όπως είχε γίνει γνωστό θα απασχολούσαν την Βουλή κατά την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου καθότι 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα την Αννέτα Καββαδία, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Μέσα από την ερώτησή τους οι βουλευτές καλούσαν τους αρμόδιου υπουργούς να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν αναφορικά με το ενδεχόμενο της ύπαρξης οργανωμένης ομάδας αστυνομικών η οποία συστηματικά διαχέει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρατσιστικά, ομοφοβικά και μισαλλόδοξα κείμενα και γενικώς επιδίδεται σε ρητορική μίσους.  Παράλληλα, μέσα από την ερώτησή τους ζητούσαν να ξεκινήσει ποινική διαδικασίας για την ταυτοποίηση των δημιουργών και διαχειριστών της σελίδας, ώστε  να τους αποδοθούν οι ανάλογες ποινικές και πειθαρχικές  ευθύνες.

Τώρα, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας απαντά στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η καταγγελία αυτή διερευνάται με προσοχή και πως εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις. Σημείωσε, επίσης πως ήδη η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διενεργεί, κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα,  προκαταρκτική εξέταση.

Υπενθυμίζεται πως το δημοσίευμα του “Π” έχει αποσταλεί στην εισαγγελία δίωξης ρατσιστικού εγκλήματος από τη γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη,

Αναλυτικά η απάντηση του Νίκου Τόσκα:

« Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι η περιφρούρηση του κύρους των Θεσμών, μεταξύ αυτών και της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβάλλει, κατά πρώτο λόγο, την εσωτερική και εμπεριστατωμένη εξέταση κάθε υπόνοιας μη νόμιμης συμπεριφοράς ή άλλης μορφής αυθαίρετης ενέργειας ή αντίθεσης με το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο, καθώς και την ηθική τάξη, σύμφωνα με τις διατάξεις της υφιστάμενης διοικητικής και πειθαρχικής νομοθεσίας. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε καταγγελία ή αναφορά για παράνομη αντικανονική ή απρεπή συμπεριφορά αστυνομικών διερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια και, αναλόγως, εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες, από την κείμενη νομοθεσία, διατάξεις.

Σε ό,τι ειδικότερα αφορά στα διαλαμβανόμενα στην ερώτηση, σημειώνεται ότι, από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διενεργείται, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, προκαταρκτική εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσον αφορά στα ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, αρμόδιο να σας ενημερώσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο »

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:39