18/06/2019 17:26:36
18.12.2009

Κομμένη στα δύο η χώρα από καταλολισθήσεις στα Τέμπη

Κομμένη στα δύο η χώρα από καταλολισθήσεις στα Τέμπη - Media

Κομμένη στα δύο θα παραμένει επ αόριστον   η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, εξαιτίας των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν την Πέμπτη.Από τις κατολισθήσεις έχασε τη ζωή του ο Ιταλός επικεφαλής της κοινοπραξίας που κατασκευάζει  οδικό τμήμα στην περιοχή. Ο Ιταλός μηχανικός έχασε τη ζωή του, όταν στη διάρκεια αυτοψίας στην περιοχή των κατολισθήσεων, καταπλακώθηκε από βράχους, ύστερα από ξαφνική κατολίσθηση.

O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρης Ρεππας μεταβαίνει σήμερα, Παρασκευή, στη Λάρισα όπου θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης Στην περιοχή μεταβαίνει και κλιμάκιο των συναρμόδιων υπηρεσιών, όπως επίσης ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων που κλήθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών στην Εθνική οδός Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Επίσης, με απόφαση του προέδρου του ΤΕΕ Γιάννη Αλαβάνου και σε συνεργασία με τον πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνο Μουτζούρη, συγκροτήθηκε επιτροπή ειδικών επιστημόνων, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες της μεγάλης κατολίσθησης, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους. Ο ακριβής χρόνος κατά τον οποίο θα μείνει κλειστή η ΠΑΘΕ θα ανακοινωθεί από την ερχόμενη εβδομάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.