search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:34
MENU CLOSE

Ο Ζαρντίμ «καθάρισε» τον Γκουαρντιόλα – Τρομερή η Μονακό, πέρασε την Σίτι – Πρόκριση και για Ατλέτικο

15.03.2017 22:08
Ο Ζαρντίμ «καθάρισε» τον Γκουαρντιόλα - Τρομερή η Μονακό, πέρασε την Σίτι - Πρόκριση και για Ατλέτικο - Media

 

Τα πιτσιρίκια του Ζαρντίμ έκαναν την μεγάλη ανατροπή, κέρδισαν 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League! Το εισιτήριο πήρε και η Ατλέτικο. Μετά το υπέρ τους 4-2 στο Λεβερκούζεν, οι Ροχιμπλάνκος κράτησαν το 0-0 στην Μαδρίτη και μπήκαν στην τελική οκτάδα του Champions League / Πρωταθλητριών για ένατη φορά στην ιστορία τους.

Η εκπληκτική Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ θα δώσει για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια το παρών στα προημιτελικά του Champions League! Τα πιτσιρίκια των Μονεγάσκων κέρδισαν με 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο Πριγκιπάτο και στο ζευγάρι που είχαμε ρεκόρ γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης έκαναν την μεγάλη ανατροπή!

Η κυριαρχία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος ήταν εντυπωσιακή. Όχι μόνο κατάφεραν να πάρουν σκορ πρόκρισης από το 29’, αλλά δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν ούτε τελική προσπάθεια! Το ποδόσφαιρο της Μονακό ήταν επιτομή της ουσίας και της ταχύτητας, με τον Μπαπέ να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 7’ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να κάνει το 1-0 έπειτα από γύρισμα του Σίλβα! Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δεν μπορούσαν με τίποτα να αντιδράσουν, με τον Φαμπίνιο να κάνει το 2-0 στο 29’ με πλασέ στην κίνηση έπειτα από γύρισμα του Μεντί από πάνω-κάτω την ίδια θέση!

Όπως και στο πρώτο ματς στο Μάντσεστερ, όμως, έτσι και στο Μόντε Κάρλο η απόδοση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος έπεσε κατακόρυφα. Η Σίτι ανέβασε στροφές, ήταν πιο κινητική, άρχισε να πιέζει και έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Στο 57’ ο Ράτζι πρόλαβε την τελευταία στιγμή να απομακρύνει προ του Αγουέρο, στο 62’ ο Αργεντίνος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από καλή θέση, ενώ στο 65’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σούμπασιτς στο τετ α τετ!

Οι Μονεγάσκοι ήταν σε λήθαργο, ο Ζαρντίμ δεν μπορούσε να βοηθήσει από τον πάγκο και ήταν λογικό ότι από τη στιγμή που έπαιζε με τη φωτιά κάποια στιγμή θα καιγόταν. Στο 67’ ο Σανέ έχασε ακόμη μία ευκαιρία, πριν πετύχει το γκολ που έδινε σκορ πρόκρισης στους πολίτες.

Ο Σούμπασιτς έβγαλε το σουτ του Στέρλινγκ στο 71’, όμως ο Σανέ πήρε το ριμπάουντ και ολομόναχος από κοντά έκανε το 2-1! Όλα έδειχναν ότι οι Άγγλοι ήταν μία ανάσα από την πρόκριση. Τότε, όμως, ήρθε μία αμυντική ολιγωρία, με τον Λεμάρ να εκτελεί το φάουλ στο 77’ και τον πανύψηλο Μπακαγιόκο να βρίσκεται μόνος στην περιοχή και με κεφαλιά να κάνει το 3-1! Ο Ζαρντίμ έκανε τις αλλαγές του, οι Μονεγάσκοι αυτή τη φορά, με τον Μεντί να κάνει μεγάλη εμφάνιση, ήταν συμπαγείς στην άμυνα και κράτησαν το προβάδισμα των δύο γκολ μέχρι το τέλος, για να οδηγήσουν τον Γκουαρντιόλα στον πιο πρόωρο αποκλεισμό της προπονητικής του καριέρας στο Champions League!

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Ράτζι (70’ Τουρέ), Ζέμερσον, Μεντί, Φαμπίνιο, Μπακαγιόκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Λεμάρ, Ζερμέν (90’ Ντιράρ), Μπαπέ (81’ Μουτίνιο)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Καμπαγιέρο, Σανιά, Στόουνς, Κολάροφ, Κλισί (84’ Ιχεανάτσο), Φερναντίνιο, Στέρλινγκ, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Σανέ, Αγουέρο.

Πηγή: gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:34