search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:39
MENU CLOSE

Νέες απειλές Ερντογάν προς την Ευρώπη: Θα πνιγείτε στους φόβους σας

16.03.2017 08:45
Ελβετία: Εισαγγελική έρευνα για το πανό «Σκοτώστε τον Ερντογάν» (Photo) - Media

Νέα προκλητική δήλωση έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανέφερε πως η «Ευρώπη θα πνιγεί στους φόβους της για τους Μουσουλμάνους και τους μετανάστες », σκληραίνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την στάση του απέναντι στους Ευρωπαίους.

Μέσα από ομιλία του, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο Ερντογάν τόνισε πως « το φάντασμα του φασισμού κινείται στην Ευρώπη» και γι ακόμα μια φορά συνέκρινε τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στους μη Ευρωπαίους με την στάση των Ναζί απέναντι στους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 «Η τουρκοφοβία αυξάνεται. Η ισλαμοφοβία αυξάνεται. Φοβούνται ακόμα και τους μετανάστες που αναζητούν καταφύγιο. Φοβούνται οτιδήποτε δεν είναι από εκεί. Είναι εχθρικοί σε ότι δεν είναι από εκεί», πρόσθεσε στην ομιλία του.

«Η Ευρώπη θα πνιγεί στους φόβους της», σχολίασε αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Οι αναφορές του Τούρκου Προέδρου για «ναζιστικές πρακτικές»  καθώς και για τους μετανάστες έχουν ενταθεί την τελευταίες μέρες, ειδικά ύστερα μετά από την απέλαση της Τούρκου υπουργού Οικογένειας. Μάλιστα αρκετές είναι οι φορές που ο Ερντογάν έχει απειλήσει την ΕΕ με ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό, αν δεν «αναθεωρήσουν» την στάση τους.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24