search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:14
MENU CLOSE

Οι Αμερικανοί κομάντος που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν πάνε στη Νότια Κορέα

16.03.2017 10:46
Οι Αμερικανοί κομάντος που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν πάνε στη Νότια Κορέα  - Media

 

Οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις  διεξάγουν ασκήσεις στην περιοχή της Νότιας Κορέας ως μέρος ενός σχεδίου δράσης που έχει ως στόχο, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, την «καθαίρεση» του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μαζί με τις άλλες επίλεκτες ειδικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Δύναμης Δέλτας, των Πράσινων Μπερέδων και των Army Rangers, θα συμμετέχει και η Seal Team 6 η οποία ήταν η ομάδα κρούσης των αμερικανικών δυνάμεων κατά την επιχείρηση εξολόθρευσης του τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν τον Μαίο του 2011.

Η Seal Team 6 πρόκειται για πρώτη φορά στα χρονικά να συμμετάσχει στα στρατιωτικά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Μια μεγαλύτερη και πιο ευρεία ομάδα αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων πρόκειται να συμμετάσχει στις φετινές στρατιωτικές ασκήσεις ‘Foal Eagle» και «Key Resolve», ώστε να δοκιμαστούν τακτικές εισβολής στο Βορρά [σ.σ. εννοεί τη Βόρειο Κορέα], την αντικατάσταση της διοίκησης του καθώς και της ισοπέδωσης των βασικών στρατιωτικών μονάδων του Βορρά», ανέφερε στο πρακτορείο ανώτατη στρατιωτική πηγή.

Ουάσιγκτον και Σεούλ έχουν ανακοινώσει πως οι ασκήσει αυτές έχουν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα, ωστόσο, η Πιονγιάνγκ τις έχει χαρακτηρίσει ως «πρόβα για εισβολή». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12