search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:48
MENU CLOSE

Στη Βουλή την Παρασκευή ο Τσίπρας – Απαντά σε ερώτηση του Λεβέντη για την Υγεία

16.03.2017 11:51
Τσίπρας: Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία - Κατηγορίες για «πάρτυ» στο φάρμακο και τις προμήθειες από τους προηγούμενους - Media

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα μιλήσει αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας. 

Στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού» ο Βασίλης Λεβέντης στην επίκαιρη ερώτηση του αναφέρεται στα προβλήματα που επικρατούν στον τομέα της Υγείας και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στα ερωτήματα: 

-Αν οι ανασφάλιστοι τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

-Αν οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν ελεύθερα ή δεσμεύονται με πίνακα φαρμάκων.

-Πόσοι από τους αξονικούς τομογράφους που υπάρχουν στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν.

-Πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες στις μονάδες εντατικής θεραπείας και πόσο καιρό χρειάζεται να είναι στη λίστα αναμονής ο ασθενής.

-Αν θα καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία από ιατρούς που διαθέτουν τα ιδιωτικά με περιορισμένες ώρες απασχόλησης, ενώ τα κενά σε διοικητικό και βοηθητικό ιατρικό προσωπικό με μεταφορά από άλλους φορείς του δημοσίου, όπου υπάρχει περίσσεια προσωπικού.

-Αν συνεχίζονται τα φαινόμενα «αλυσοδέματος» χρόνιων πασχόντων ψυχικά ασθενών λόγω έλλειψης προσωπικού.

-Αν θεωρούνται επαρκή με ανθρώπινες συνθήκες κράτησης τα θεραπευτήρια των φυλακών

-Αν θα υπάρξει συμψηφισμός των χρεών του δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων με τα χρέη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων προς εφορία και τράπεζες αφού προηγουμένως ειδική επιτροπή εξετάσει κάποιο «κούρεμα» των χρεών.

-Επανεξέταση του καθεστώτος πληρωμής των θεραπευτηρίων ειδικής αγωγής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:45