search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:24
MENU CLOSE

«Εικόνα από το μέλλον;»: Επίκαιρη επερώτηση από 18 βουλευτές της Δημοκρατικής συμπαράταξης και 4 ανεξάρτητους

16.03.2017 11:53
Αντιπαράθεση για το μουσουλμανικό τέμενος - «Ναι» έκανε σαφές το ΚΚΕ- ΟΧΙ από τους ΑΝΕΛ - Media

 

 

Ως κίνηση με πολλές ερμηνείες μπορεί να εκληφθεί η επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν από κοινού 18 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές προς την υπουργό Εργασίας για τον ΕΦΚΑ. 

Το κείμενο υπογράφουν, εκτός από την Φώφη Γεννηματά και τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από το Ποτάμι, Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου και Κώστας Μπαργιώτας, και ο προερχόμενος από την Ένωση Κεντρώων Γιώργος Καρράς. 

Για «πρωτοφανείς καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, αλαλούμ με τις εισφορές και τα μπλοκάκια, διοικητικό χάος στον ΕΦΚΑ» κάνουν λόγο στο κείμενο της επίκαιρης επερώτησης οι 22 βουλευτές, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατόρθωσε να αποδομήσει βιαίως το Ασφαλιστικό Σύστημα χωρίς να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του. Έκοψε το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, περιέκοψε τις επικουρικές συντάξεις, νομοθέτησε «κόφτη» οριζόντιων περικοπών. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η πρωτοφανής καθυστέρηση στην απονομή νέων συντάξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι δέκα ολόκληρους μήνες μετά την ψήφιση του ν.4387/2016, δεν έχει εκδοθεί ούτε μία σύνταξη». 

Οι ερωτώντες ζητούν απαντήσεις από την αρμόδια υπουργό, «για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην απονομή των κύριων συντάξεων, των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, για το αλαλούμ με τις ασφαλιστικές εισφορές και τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις για τα μπλοκάκια, για την προχειρότητα, τις καθυστερήσεις και τα λάθη στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, για το διοικητικό χάος, την υποστελέχωση, την ασάφεια στις αρμοδιότητες που έχει οδηγήσει σε ανασφάλεια, ταλαιπωρία και απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους, για το έλλειμμα του ΕΦΚΑ και την μειωμένη εισπραξιμότητα των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, για την αναξιοκρατία στην τοποθέτηση υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, για τα προβλήματα λειτουργίας και διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων, για τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και καύσιμα». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:24