search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς πίσω από το πακέτο-βόμβα και στο ΔΝΤ στο Παρίσι

16.03.2017 17:53
Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νέα τρομοδέματα: Δεν περνάνε όλα τα δέματα από τα σκάνερ του αεροδρομίου! - Media

 

Στο σχέδιο του Νέμεσις 2 , εκτελεστές του οποίου είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και της ιταλικής FAI τείνει και επισήμως η ΕΛ. ΑΣ., μέσω δηλώσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα που εξερράγη το μεσημέρι στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Αποστολέας του δέματος-βόβμα σύμφωνα με τον Ν. Τόσκα, φέρεται να είναι ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Επανάληψη του Νοεμβρίου του 2010, με το μπαράζ αποστολής τρομο-δεμάτων παγιδευμένων με εκρηκτικά σε πρεσβείες ξένων χωρών και στους τότε ηγέτες της Γερμανίας και Ιταλίας, Άνγκελας Μέρκελ και Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντίστοιχα, φοβούνται στην Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από την ανάληψη ευθύνης απο τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς για το πακέτο – βόμβα που εστάλη την περασμένη Πέμπτη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαρντ Σόϊμπλε , αλλά και την έκρηξη παγιδευμένου δέματος που σημειώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, με συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου.

“Προφανώς πρόκειται για συμβολική ενέργεια. Ισχυρό, με διεθνή αντίκτυπο , παρ΄ όλα αυτά συμβολισμό”, ανέφερε στο “Π” αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.ο οποίος το 2010 είχε ενεργό συμμετοχή στην επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής μετά το μπαράζ επιθέσεων με παγιδευμένους φακέλους – βόμβα, μέσω κούριερ και των ΕΛΤΑ το διήμερο 1 και 2 Νοεμβρίου.

Οι έρευνες, αλλά και η τύχη είχαν οδηγήσει στην ΕΛ.ΑΣ.στην εξάρθρωση της πρώτης γενιάς της Συνωμοσίας των Πυρήνων της ΕΛ.ΑΣ, (συνολικά έντεκα άτομα), φυλακισμένα μέλη των οποίων – όπως υποστηρίζουν με επιστολή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου- βρίσκονται πίσω από την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαρντ Σόϊμπλε.

“ Η νέα αυτή ενέργεια της ΣΠΦ (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) αποδεικνύει ότι η Οργάνωση, παρά το μπαράζ συλλήψεων, όχι μόνο παραμένει ισχυρή αλλά με διασυνδέσεις στο εξωτερικό, με χαρακτηριστικότερη την τρομοκρατική οργάνωση FAI (σ.σ.με την οποία οι Πυρήνες έχουν αδελφοποιηθεί). Επιβεβαιώνεται λοιπόν η θεωρία που λέει πως “η πηγή της Τρομοκρατίας παραμένει αστείρευτη”, πρόσθεσε μιλώντας στο “ Π” ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ οι ελληνικές αρχές ζήτησαν και τους απεστάλησαν από τις γαλλικές αρχές φωτογραφίες από τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, που εξερράγη το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, έτσι ώστε να διαπιστωθεί – έστω εξ αποστάσεως – αν έχει κοινά χαρακτηριστικά με το πακέτο – βόμβα που εστάλη την προηγούμενη ημέρα ακριβώς, στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με παραλήπτη τον Βόλφγκαρντ Σόϊμπλε.

“Το δέμα φαίνεται πως περιείχε μικρή ποσότητα μη ανιχνεύσιμης – από τους ειδικούς σαρωτές – εκρηκτικής ύλης και αυτό είναι που μας προβληματίζει” , ανέφεραν στο “Π” “πηγές” της αντιτρομοκρατικής.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ και εταιρείες ταχυμεταφορών έτσι ώστε να βρεθεί η “διαδρομή” του πακέτου -βόμβα που απεστάλη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:16