search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:50
MENU CLOSE

Στην Τουρκία ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στις 30 Μαρτίου

17.03.2017 06:46
Τίλερσον: «Αυτά που μου ζητούσες δεν ήταν νόμιμα» - Τραμπ: «Είσαι βλάκας και τεμπέλης» - Media

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρεξ Τίλερσον πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία στις 30 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ΜΕβλούτ Τσαβούσογλου.

 «Ο Ρεξ Τίλερσον μου είπε πως θα ήθελε να έρθει στην Τουρκία στις 30 Μαρτίου. Του απάντηση πως θα είμαστε στην Άγκυρα και θα μπορούμε να τον φιλοξενήσουμε», δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Haberturk ο Τσαβούσογλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο Τίλερσον είναι πιθανόν να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και με τον Πρωθυπουργό της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ.  

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να κινηθούν γύρω από το ζήτημα της έκδοσης του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί υπαίτιο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα τον περασμένο Ιούλιο.

Παράλληλα, θα συζητηθεί το θέμα της συνεργασίας των ΗΠΑ με τους Κούρδους του YPG στη Συρία καθώς και ο συριακός εμφύλιο.

Η επίσκεψη Τίλερσον στην Τουρκία θα είναι η σημαντικότερη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως περίπου πριν από ένα μήνα την Τουρκία επισκέφτηκε ο επικεφαλής της CIA Μαίκλ Πομπέο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10