search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:17
MENU CLOSE

Μαξίμου για Μητσοτάκη: Το αφήγημα περί εκλογών πνέει τα λοίσθια – Και πυρά Τσίπρα για το νομοσχέδιο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

17.03.2017 17:52
Μαξίμου για Μητσοτάκη: Το αφήγημα περί εκλογών πνέει τα λοίσθια - Και πυρά Τσίπρα για το νομοσχέδιο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος - Media
 
Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε το γραφείο του πρωθυπουργού τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ στην οποία επανέφερε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.
 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου υπογραμμίστηκε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το αφήγημά του περί εκλογών πνέει τα λοίσθια -η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώνεται. Το να αναζητά στηρίγματα σε… τρομοδέματα, “ανασφάλεια”, “παρακμιακές δυνάμεις”, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα και όχι για την κυβέρνηση»
 
Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού συμπλήρωσε ότι «προκαλεί κλαυσίγελο η “κρυστάλλινη θέση” του κ. Μητσοτάκη για “διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα”. Προφανώς από τα “πάντα” εξαιρεί τα χαμένα πόθεν έσχες του».
 
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με tweets του εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ για τη στάση της κατά την ψηφοφορία τροπολογίας στη Βουλή που αφορά στην Ιθαγένεια των Ελλήνων συγγενών θυμάτων του ολοκαυτώματος, οπότε και άλλαξε στάση την τελευταία στιγμή.
 
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του σημείωσε ότι δεν εκπλήσσει κανέναν η στάση της Χ.Α., ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να ντρέπεται για την υποκριτική της στάση, προσθέτοντας ότι η απόδοση ιθαγένειας σε απογόνους Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος αποκαθιστά ένα ιστορικό χρέος.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας έγραψε: «Η απόφαση της Βουλής να αποδώσει την ιθαγένεια σε απογόνους Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος αποκαθιστά ένα ιστορικό χρέος. Η απόφαση αυτή αποτελεί πράξη ισχυρού συμβολισμού εν μέσω ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Δεν εκπλήσσει κανέναν η καταψήφιση από τη ΧΑ. H @neademokratia όμως οφείλει να ντρέπεται για την υποκριτική της στάση».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:13