search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30
MENU CLOSE

«Παντρέψου με… να σου καθαρίζω!» – Ο 80χρονος Κύπριος, η νεαρή Ουκρανή σύζυγος και το δικαστήριο

17.03.2017 18:02
«Παντρέψου με… να σου καθαρίζω!» - Ο 80χρονος Κύπριος, η νεαρή Ουκρανή σύζυγος και το δικαστήριο - Media

 

Η παραδοχή του 80χρονου συζύγου, ότι η πολύ νεαρότερη Ουκρανή σύζυγός του φεύγει από το σπίτι το πρωί και επιστρέφει αργά το απόγευμα χωρίς να του δίνει εξηγήσεις, κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια, ουδέποτε είχαν ερωτική επαφή και, τέλος, ότι και ο ίδιος «αντιλαμβάνεται ότι ο σκοπός που αυτή τον παντρεύτηκε είναι για να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στην Κύπρο, αφού έχουν και μεγάλη διαφορά ηλικίας», καθιστούσε εξόφθαλμη την εικονικότητα του γάμου.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το Διοικητικό Δικαστήριο όπου προσέφυγε η σύζυγος, προσβάλλοντας την απόφαση με την οποία ο γάμος της κηρύχθηκε εικονικός και περαιτέρω με την οποία καλείτο να εγκαταλείψει την Κύπρο.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, η παραπονούμενη ήρθε στην Κύπρο το 2003 για να εργαστεί ως εποχιακή γεωργική εργάτρια. Αργότερα, της παραχωρήθηκε άδεια εργασίας ως οικιακή βοηθός, η οποία ανανεωνόταν.

Το 2012 τέλεσε γάμο με συμπατριώτη μας και υπέβαλε αίτηση για άδεια εργασίας ως σύζυγος ευρωπαίου πολίτη.

Ο γάμος της τέθηκε στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και έγινε επιτόπια εξέταση στην οικία της στο Παραλίμνι.

Στο πλαίσιο συνέντευξης με τον 80χρονο σύζυγο αποκαλύφθηκε ότι ο γάμος «έγινε μετά από προτροπή της Ουκρανής, με αντάλλαγμα να τον φροντίζει και να του καθαρίζει το διαμέρισμά του».

Μελετώντας τον φάκελο της υπόθεσης, ο Δικαστής του Διοικητικού Δικαστηρίου επικύρωσε την απόφαση  της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για κήρυξη του γάμου ως εικονικού, υποδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, «δεν έχω διαπιστώσει είτε την υπέρβαση των άκρων ορίων της διακριτικής ευχέρειας των καθ’ ων η αίτηση (σ.σ. Υπουργείου Εσωτερικών) είτε να έχει εμφιλοχωρήσει οποιαδήποτε πλάνη κατά τη λήψη της επίδικης απόφασης, η οποία, αντιθέτως, κρίνω ότι είναι νόμιμη και, εν πάση περιπτώσει, εύλογα επιτρεπτή».

Η προσφυγή απορρίφθηκε και η «σύζυγος» καλείται πλέον να εγκαταλείψει την Κύπρο, όπως προνοεί η επικυρωθείσα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: philnews

  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30