search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:55
MENU CLOSE

Συμβουλή Πάπα Φραγκίσκου προς ιερείς: Στα δύσκολα να συμβουλεύεστε… εξορκιστές!

17.03.2017 19:53
Συμβουλή Πάπα Φραγκίσκου προς ιερείς: Στα δύσκολα να συμβουλεύεστε... εξορκιστές! - Media
 
Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου προς ιερείς που τον επισκέφθηκαν στο Βατικανό, καθώς ο ποντίφικας φέρεται να τους συμβούλευσε να απευθύνονται σε… εξορκιστές, αν κάποια μέλη του ποιμνίου τους δείχνουν να έχουν σοβαρές πνευματικές διαταραχές.
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να είπε προς τους ιερείς ότι ο καλός εξομολογητής πρέπει να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός όταν έχει να κάνει με «αληθινές πνευματικές διαταραχές», κάποιες εκ των οποίων ενδέχεται να έχουν και υπερφυσικά αίτια.
 
Σε αυτή την περίπτωση, συνέχισε ο ποντίφικας, οι εξομολογητές «δεν θα πρέπει να διστάσουν να καλέσουν εξορκιστές […] με μεγάλη προσοχή». Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει αναφορά σε εξορκισμό δαιμόνων, αν και οι αναφορές του στον Διάβολο είναι συχνές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48