search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:03
MENU CLOSE

Χρήστος Σπίρτζης: «Η αξιολόγηση θα έκλεινε γρήγορα αν ήμασταν ΝΔ και δεχόμασταν τις παράλογες απαιτήσεις»

18.03.2017 09:47
Σπίρτζης: Την Τρίτη οι αιτήσεις για το βοήθημα των 5.000 ευρώ - Media

“Δίνουμε μια μεγάλη διαπραγματευτική μάχη. Το ζητούμενο δεν είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης με όποιους όρους, όπως μας παρότρυνε η ΝΔ και όπως έπραττε όταν ήταν στην κυβέρνηση. Το ζητούμενο είναι οι τελικές αποφάσεις να φέρουν τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. Να προβλέπουν ευνοϊκά μέτρα για τους αδυνάτους και κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των υποχρεώσεων” τονίζει ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και προσθέτει: “Σκεφτείτε να δεχόμασταν κάθε παράλογη απαίτηση των δανειστών, όπως έκανε η ΝΔ και οι συνεργάτες της… Θα έκλεινε γρήγορα η αξιολόγηση και μαζί αρκετές χιλιάδες ζωές”.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το κόστος της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης υπογραμμίζει ότι “υπάρχουν απαιτήσεις των δανειστών που, αν γίνονταν από εμάς αποδεκτές, θα κόστιζαν στην ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο απ’ όσο κοστίζει η καθυστέρηση”.

Ο κ. Σπίρτζης αμφισβητεί τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και σημειώνει ότι “οι πολίτες εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα γιατί απλά είναι κομμάτι τους. Ακριβώς το αντίθετο από την ηγετική ομάδα της ΝΔ”.

Επισημαίνει ότι ολοκληρώθηκαν σε δύο χρόνια έργα που ήταν βαλτωμένα για 11 χρόνια, δηλώνει ότι μέχρι τον Ιούνιο το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι σε εφαρμογή και προσθέτει: “Οι γραμμές των λεωφορείων αλλάζουν, όπως και η φιλοσοφία του σχεδιασμού των γραμμών. Στόχος μας είναι η ύπαρξη γραμμών από τις γειτονιές της Αθήνας στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, η ένταξη των αστικών ΚΤΕΛ στον σχεδιασμό του ΟΑΣΑ, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης του πολίτη προς τα μέσα αστικών συγκοινωνιών”.

Τέλος ο υπουργός υποδομών και μεταφορών τονίζει ότι “όσο κι αν μας κατηγορεί η ΝΔ για σπατάλες, οι άνεργοι και οι κοινωνικά αδύνατοι θα συνεχίσουν να μετακινούνται δωρεάν. Θα κοπούν τα κυκλώματα που ανέχονταν όλα αυτά τα χρόνια, ληστεύοντας τις αστικές μεταφορές και τον ελληνικό λαό”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01