search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:42
MENU CLOSE

Η Microsoft «κλειδώνει» PC που δεν τρέχουν Windows 10 και διαθέτουν νέας γενιάς CPU

18.03.2017 10:50
Η Microsoft «κλειδώνει» PC που δεν τρέχουν Windows 10 και διαθέτουν νέας γενιάς CPU - Media

 

Πριν από μερικούς μήνες η Microsoft είχε δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει τις νέας γενιάς CPU των Intel, AMD και Qualcomm σε λειτουργικά της συστήματα παλαιότερα των Windows 10, επικαλούμενη θέματα συμβατότητας.

Λίγο αργότερα η AMD διευκρίνισε ότι ναι μεν δεν θα αναπτύξει drivers της νεότερης πλατφόρμας της για τα Windows 7, 8 και 8.1, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή θα υποστηρίζεται κανονικά από τα εν λόγω λειτουργικά συστήματα, έστω και ανεπίσημα.

Τώρα όμως, αρκετοί χρήστες που συνδυάζουν νέας γενιάς CPU με παλαιότερες εκδόσεις των Windows, αναφέρουν ότι δεν μπορούν πλέον να λάβουν updates για το λειτουργικό τους σύστημα από τη Microsoft, αντικρίζοντας το παρακάτω μήνυμα σφάλματος:

“Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows”

Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει “Το PC σας βασίζεται σε ένα επεξεργαστή που δεν υποστηρίζεται από αυτή την έκδοση των Windows”, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Microsoft πρακτικά προέβη σε “κλείδωμα” των συγκεκριμένων λειτουργικών έξω από το Windows Update, καθιστώντας τα πρακτικά άχρηστα για κατόχους σύγχρονων επεξεργαστών.

Η Microsoft ρίχνει περισσότερο φως στην υπόθεση, μέσω άρθρου της, στο οποίο αναφέρει ρητά ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος, είναι η αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση των Windows.

Όπως καταλαβαίνετε, η αμφιλεγόμενη αυτή κίνηση της εταιρείας προβληματίζει, αφού αφήνει δεκάδες καταναλωτές εκτεθειμένους σε κακόβουλο λογισμικό, στερώντας τους τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν patches ασφαλείας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη πρακτική ως εκβιασμό και είμαστε σίγουροι ότι το θέμα θα προκαλέσει εκτεταμένες και έντονες αντιδράσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: pc magazine

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:41