search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:12
MENU CLOSE

Οι αιχμές του Γιώργου Μαυρίδη για το Survivor: Δεν θα μπορούσα να παρουσιάσω ένα πρόγραμμα με ανθρώπους που μαλώνουν για ένα πιάτο φαί

18.03.2017 11:34
Συμβουλή Μαυρίδη στον Μητσοτάκη για τον Ανασχηματισμό: Όχι στους τηλεοπτικούς αστέρες - Media

 

Την περασμένη Τρίτη έγινε η πρεμιέρα της νέας εκπομπής του Alpha Στο Δρόμο, την οποία παρουσιάζει ο Γιώργος Μαυρίδης μαζί με τον Γιώργο Λέντζα. Το νέο βήμα του Γιώργου Μαυρίδη μετά το World Party. Στις αρχές της τηλεοπτικής σεζόν είχε γραφτεί πως του είχε γίνει πρόταση για το Survivor. Ισχύει; «Δεν έχει νόημα να μιλάς για πράγματα που δεν έκανες. Να σου πω, όμως, κάτι; Αυτό που δεν θα έκανα ποτέ είναι να προδώσω αυτούς που πίστεψαν σε μένα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που έχει κουτσομπολιό, ίντριγκα, ανθρωποφαγία. Ταξίδεψα όλο τον κόσμο τέσσερα χρόνια, για να γυρίσω πίσω και να παρουσιάσω ανθρώπους να μαλώνουν μεταξύ τους για τα λεφτά κι ένα πιάτο φαΐ; Δεν μπορώ να το κάνω. Είναι δουλειά, αλλά τα ιδανικά και την τιμή μου δεν τα ξεπουλώ, όσα λεφτά και να μου δώσουν. Με συμπάθησε ένα αρκετά μεγάλο κοινό. Αν συμπάθησε τον Γιώργο επειδή είναι ένας τύπος χύμα, θρασύς, συναισθηματικός, το να γίνω κάτι άλλο θα είναι σαν να τους κοροϊδεύω στα μούτρα».

Η νέα εκπομπή Στο Δρόμο μόλις ξεκίνησε και ο Γιώργος διηγείται την ιστορία πίσω από αυτό το νέο του βήμα. «Όταν τελείωσε το World Party, το κανάλι μού έκανε δυο τρεις προτάσεις. Τους είπα πως θέλω να κάνω κάτι που να έχει τη δική μου αισθητική. Δεν θέλω να είμαι παρουσιαστής απλά για να είμαι, θέλω να κάνω κάτι που να με εκφράζει, να περνά καλά ο κόσμος μαζί μου και να περνάω με τη σειρά μου ουσιαστικά μηνύματα μέσα από την εκπομπή. Είχα, λοιπόν, μια ιδέα. Μετά το World Party, καλώς ή κακώς, τη μεγαλύτερη προβολή την πήραμε εγώ και ο Σάκης (σ.σ. Τανιμανίδης). Ο Σάκης θα έκανε κάτι δικό του στην Αθήνα, το ίδιο είχε αποφασίσει και ο Θοδωρής, εκείνος εκτός τηλεόρασης. Με τα άλλα τρία παιδιά που δούλευαν πίσω από τις κάμερες, όμως, ήθελα να συνεχίσουμε παρέα. Δεν ήταν επαγγελματίες της τηλεόρασης και αν δεν κάναμε κάτι μαζί, θα αναγκάζονταν να αναζητήσουν κάτι εκτός του χώρου. Μπήκα, λοιπόν, μπροστά σαν το πιο δυνατό χαρτί, βρήκα χορηγούς, όπως το CU της Vodafone, που είναι ο μεγάλος μας χορηγός, έβαλε ο Γιώργος Λέντζας στο χαρτί την ιδέα που είχαμε, καθώς σπουδάζει δημοσιογράφος, και μπήκαμε στη διαδικασία να φτιάξουμε έναν πιλότο. Το κάναμε έτσι, παρεΐστικα, όπως είχαμε κάνει και στην αρχή του World Party, όπου είχαμε βάλει μαζί χρήματα για τον πιλότο ο Σάκης και εγώ και το δείξαμε στο κανάλι. Εγώ κι ο Λέντζας είμαστε μπροστά από τις κάμερες, ο Γιάννης Κελίδης είναι στο μοντάζ, o Αργύρης Κουρτίδης στην έρευνα (σ.σ. και οι δύο δούλευαν στο World Party). Παρουσιάσαμε τη δουλειά μας και στη Foss On Air και τελικά συνεργαστήκαμε με την ομάδα τους για την παραγωγή της εκπομπής. Τότε ήταν που έσκασε η φάση με τις άδειες. Αλλά δεν βιαστήκαμε, περιμέναμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είχαμε έναν πιλότο στα χέρια μας, είχαμε προτάσεις και από άλλα κανάλια, αλλά ο Alpha ήταν προτεραιότητά μας. Τους περίμενα μέχρι τέλους, γιατί προφανώς για μένα το κανάλι δεν είναι τα μεγάλα κεφάλια, είναι οι άνθρωποι που έχουμε δουλέψει μαζί όλα αυτά τα χρόνια, τους βλέπω σαν φίλους και δεν θα μπορούσα να τους πουλήσω για να είμαι καλυμμένος εγώ».

Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι περιπέτειες τριών φίλων. Των δύο Γιώργηδων (Μαυρίδη και Λέντζα) και της Μόλι, μέσα σε μια… «Κονσέρβα». «Όταν λύθηκε το βανάκι για να φτιαχτεί από την αρχή, το κοιτάζω και λέω στον Γιώργο “είναι σαν να ανοίξαμε κονσέρβα”». Έτσι βαφτίστηκε. Εκεί στην «Κονσέρβα» κοιμούνται, ξυπνούν, με αυτή ταξιδεύουν. «Ουσιαστικά αναζητάμε να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας πριν πεθάνουμε, τις δικές μας, της Μόλι, αλλά και όσων συναντάμε στο δρόμο».

Πηγή: peoplegreece.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:12