search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:57
MENU CLOSE

Ιταλία: Φοβούνται …Γένοβα στην επετειακή σύνοδο της Ευρωπαϊκής Συνόδου

18.03.2017 12:06
Ιταλία: Βρέθηκαν και άλλοι νεκροί στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε στην Γένοβα - Media

 

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, την ημέρα της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στην Ρώμη, στις 25 Μαρτίου, έχουν ήδη προγραμματισθεί τρεις πορείες. Ιδίως για τη μία, που θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα, εκφράζονται φόβοι βίαιων επεισοδίων.

Η ιταλική τηλεόραση της Rai μεταδίδει ότι, βάσει πληροφοριών, μπορεί να αφιχθούν διαδηλωτές από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Υπάρχει φόβος, δηλαδή, ότι μπορεί να επαναληφθούν οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Γένοβα, πριν 16 χρόνια.

Όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero πρόκειται να δημιουργηθεί «κόκκινη ζώνη» γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, το οποίο και θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο, θα απαγορευθεί προσωρινά η πρόσβαση στον εναέριο χώρο της ιταλικής πρωτεύουσας, θα δραστηριοποιηθούν προληπτικά επίλεκτοι σκοπευτές, ενώ θεωρείται πιθανό, παράλληλα, να «παγώσει» προσωρινά η ισχύς της Συνθήκης του Σένγκεν.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να γίνουν δεκτοί, το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, από τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ενώ την επόμενη ημέρα θα υπογράψουν διακήρυξη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα γευματίσουν με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32