search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:49
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην κυβερνητική αποτυχία και ανικανότητα

18.03.2017 12:15
Σταϊκούρας: Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην κυβερνητική αποτυχία και ανικανότητα  - Media

 

“Είναι βέβαιο ότι θα εφαρμοστούν νέα μέτρα λιτότητας, όπως είναι η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων. Αυτά θα έρθουν να προστεθούν στα 9 δισ. ευρώ μέτρα που έχει ήδη λάβει η σημερινή κυβέρνηση. Συνεπώς όχι μόνο δεν έχουμε το τέλος της λιτότητας, αλλά έχουμε την επέκταση και τη μονιμοποίησή της” τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία» ο τομεάρχης οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας και προσθέτει “και όλα αυτά, προκειμένου να επιτευχθούν υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι, που έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση, και μετά το 2018. Στόχους τους οποίους, μέχρι πρόσφατα ο πρωθυπουργός θεωρούσε μη ρεαλιστικούς”.

Θεωρεί ότι είναι εφικτή η υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της ΝΔ για μείωση συγκεκριμένων φορολογικών συντελεστών ακόμη και αν οι δανειστές εμμείνουν στη θέση τους για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ πιστεύει ότι “η επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και η διατήρησή τους για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα όταν μια χώρα αντιμετωπίζει μακροχρόνια ύφεση και υψηλή διαρθρωτική ανεργία, δεν είναι εφικτή. Και σίγουρα είναι αντιαναπτυξιακή”.

Ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι “το “καράβι” της κυβέρνησης “μπάζει από παντού νερά”, και το ενδεχόμενο “πολιτικού πνιγμού” έχει υψηλές πιθανότητες” και ξεκαθαρίζει ότι “εμείς “δεκανίκι” στην κυβερνητική αναποτελεσματικότητα δεν θα δώσουμε. Συνένοχοι στην κυβερνητική αποτυχία, ανικανότητα και αλαζονεία δεν θα γίνουμε. Νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν θα ψηφίσουμε”.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:49