search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:17
MENU CLOSE

Κατάθεση ψυχής του Γιώργου Μαυρίδη – Η συνάντηση με τον πατέρα του μετά από χρόνια

19.03.2017 14:18
Κατάθεση ψυχής του Γιώργου Μαυρίδη - Η συνάντηση με τον πατέρα του μετά από χρόνια  - Media

 

Καταγράφοντας τις απόψεις του για διάφορα κοινωνικά θέματα, o Γιώργος Μαυρίδης έχει μοιραστεί πως δεν είχε εύκολα παιδικά χρόνια.

Η μητέρα του έκανε δυο δουλειές για να μεγαλώσει αυτόν και την αδελφή του, Νατάσα.

Το δέσιμο με τη μητέρα του και ο σεβασμός που της έχει είναι ξεκάθαρος μέσα από τις δηλώσεις του, ενώ τα δύσκολα που πέρασε μοιάζουν να τον έκαναν πιο δυνατό. «Η μάνα μου είναι ήρωας. Αλλά πιστεύεις πως τα δύσκολα μου έκαναν και καλό; Δεν μπορώ να το ξέρω. Το μόνο βέβαιο είναι πως τα παιδιά είναι ωραίο να μη μεγαλώνουν δύσκολα, να μην τους λείπει τίποτα, να παίρνουν την απαραίτητη αγάπη από τους γονείς τους, να έχουν ωραία ερεθίσματα, να μάθουν να αγαπούν και να ξεχωρίζουν τι είναι καλό και τι κακό. Δεν είναι ωραίο τα παιδιά να υποφέρουν. Μη γίνει και μόδα αυτό το “πέρασα δύσκολα και έγινα καλύτερος άνθρωπος”». 

Στέκεται στη σημασία που έχει το να μάθει ένας άνθρωπος να αγαπά. «Ξέρεις τι με στενοχωρεί; Που βλέπω τον κόσμο να βγάζει τόσο μίσος. Μίσος για τους γκέι, μίσος για τους αλλόθρησκους, για ανθρώπους άλλης φυλής, για κάποιον που έχει πολλά κιλά, είναι πολύ όμορφος ή πολύ άσχημος. Γενικά, μεταφέρεται το μίσος, ο ανταγωνισμός και η ανθρωποφαγία και είμαι απέναντι σε οτιδήποτε το υποδαυλίζει αυτό, ακόμα και εναντίον εκπομπών που ξυπνούν τον ανταγωνισμό, το να φας τον άλλον. Όταν μεγαλώνεις έτσι ένα παιδί, όταν κάποια στιγμή δεν έχει ποιον να μισήσει, θα μισήσει εσένα. Γιατί το έμαθες να μισεί. Δεν είναι τυχαίο πως κάποια παιδιά δεν μιλούν με τους γονείς τους, δεν μιλούν αδέλφια μεταξύ τους. Από κάπου ξεκινούν αυτά».

Αναρωτιέμαι αν μετά από τόσα χρόνια έχει καταφέρει να βρει γαλήνη στη δύσκολη σχέση του με τον πατέρα του. «Θέλω να είναι καλά εκεί που είναι. Λάθος μου που είχα μιλήσει για αυτό, αλλά, επειδή μερικές φορές σού βάζουν ταμπέλες χωρίς να ξέρουν ποιος είσαι, αγανακτείς και νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις για το παρελθόν σου, να πεις “μη μας βάζεις όλους στο ίδιο καζάνι, κάποιοι δεν έχουμε περάσει εύκολα”. Πατέρας δεν είναι μόνο εκείνος που συντελεί στο να γεννηθείς. Είναι αυτός που σε στηρίζει, σε βοηθά στη δύσκολη στιγμή. Πέρασε πολύ δύσκολα, οπότε τον έχω συγχωρέσει. Πρόσφατα συναντηθήκαμε, μιλήσαμε μετά από πολλά χρόνια, ήρθε από το μαγαζί μου. Είμαι κουλ με αυτό πια».

Πηγή: Περιοδικό People

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15