search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:20
MENU CLOSE

Καμμένος κατά… πάντων: Αυτοί που πολέμησαν τον Καραμανλή βρίσκονται στην ηγεσία της ΝΔ

20.03.2017 08:42
Καμμένος κατά... πάντων: Αυτοί που πολέμησαν τον Καραμανλή βρίσκονται στην ηγεσία της ΝΔ - Media

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στη Ντόρα Μπακογιάννη, στη νυν ηγεσία της ΝΔ, αναφέρεται εμμέσως στους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη που εντάχθηκαν στη ΝΔ από το ΛΑΟΣ, ενώ παρόλο που δεν αναφέρει το όνομά του, επιτίθεται και στον Σταύρο Ψυχάρη.

«Η παράταξη που υπηρέτησα έχει άλλες αξίες» είναι ο τίτλος άρθρου του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην εφημερίδα Δημοκρατία, στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως σήμερα «ουδείς δικαιούται να μιλήσει για δόλο, ακόμα και για τις κυβερνητικές αστοχίες» της περιόδου διακυβέρνησης Καραμανλή. Αντίθετα, εκτιμά ο Πάνος Καμμένος, «η συνολική περίοδος της παράταξης υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή σήμερα γνωρίζει πολυεπίπεδη δικαίωση. Δικαίωση που φυσικά τρομάζει όλους αυτούς που σήμερα συνεργάζονται με όσους πλήγωσαν την πατρίδα και την παράταξη και, αντί να απολογούνται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η παράταξη ακριβώς επειδή οι ίδιοι πρόδωσαν αυτόν τον κώδικα αξιών, εξαπολύουν επιθέσεις πολιτικού φαρισαϊσμού».

«Οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή βρίσκονται σήμερα σε ηγετικές καρέκλες της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

Ακόμη ο υπουργός Αμυνας σε άλλο σημείο αναφέρει: «Τέτοιους σκελετούς εγώ δεν έχω, δεν εκβιάζομαι, γι’ αυτό και πορεύομαι πολιτικά βάσει αυτής της πολιτικής ηθικής εδώ και δεκαετίες».

 

Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα δικαίωσης την υπόθεση των υποβρυχίων το 2000. «Μίλησα τότε για τον Λιακουνάκο και τους λοιπούς που σήμερα δικάζονται, από το βήμα της Βουλής, με ονοματεπώνυμα. Δέχτηκα λυσσαλέες επιθέσεις από όλο το σύστημα της διαπλοκής που συγκάλυψε τη ληστεία του δημόσιου πλούτου επί κυβέρνησης Σημίτη. Μιλάμε για τα ίδια έντυπα που τότε παρουσίαζαν τον Κώστα Καραμανλή ως «Ντόλι» και εμένα ως συνωμοσιολόγο».

Και συνεχίζει ο Πάνος Καμμένος εξαπολύοντας επίθεση στον επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη. «Σήμερα αποδεικνύεται ότι τα κλεμμένα δεν πήγαιναν μόνο στις τσέπες των Τσοχατζόπουλων και των Σμπώκων, αλλά και σε λογαριασμούς μεγαλοεκδοτών που σήμερα διώκονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μεγαλοεκδοτών που σήμερα εμφανίζονται ως η «φωνή της παράταξης», της παράταξης που κατηγορούσαν επί χρόνια, οδηγώντας τον πρώην πρωθυπουργό να μιλήσει για «νταβατζήδες». Κι όμως, ο υιός του εκδότη που πρωτοστάτησε στον πόλεμο κατά του Καραμανλή εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ του Σαμαρά!».

Συνεχίζοντας στο άρθρο του εξαπολύει επιθέσεις κατά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη. «Το 2005, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή αποφάσισε την πρώτη εξεταστική για τα εξοπλιστικά, ο κύριος Βενιζέλος δήλωνε ψευδώς στη Βουλή ότι οι «μαύροι» λογαριασμοί Τσοχατζόπουλου ήταν… αριθμοί τηλεφώνων. Με αυτόν τον Βενιζέλο συνεργάστηκε ο κύριος Σαμαράς που, ενώ προεκλογικά δήλωνε ότι θα έκανε εξεταστική για τη συμφωνία Βενιζέλου – Σάφα, μετεκλογικά ξέπλυνε τον κυβερνητικό εταίρο του με νόμο (…)

Το 2009, όταν η Ακροδεξιά πλαγιοκοπούσε την παράταξη με ύβρεις και συκοφαντίες για τον Κώστα Καραμανλή προς όφελος του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο φυσικά στήριξε μετεκλογικά μαζί με την κυρία Μπακογιάννη, ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι «δεν συνομιλώ με τα άκρα». Θυσίασε, δηλαδή το προσωπικό πολιτικό συμφέρον του προκειμένου να τηρήσει τον κώδικα ηθικής της παράταξης. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, μετατρέποντας την παράταξη σε ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ευκαιριακών καιροσκόπων που δεν έχει ως συνεκτικό κρίκο τον κώδικα ηθικής, αλλά τη μανία της εξουσίας για εξυπηρέτηση συμφερόντων και τα παιχνίδια εκβιασμών!».

Στο στόχαστρο του Πάνου Καμμένου ξαναμπαίνει η Ντόρα Μπακογιάννη, όταν ο υπουργός Άμυνας αναφέρεται στο άρθρο του στην υπόθεση με το 1 εκατ. του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά λέει, αποκαλύφθηκε προεκλογικά και «μετεκλογικά «εξαφανίστηκε», αφού φυσικά έδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Σαμαρά». Την κατηγορεί για «συμπλεγματική συμπεριφορά» προς τους ΑΝΕΛ γιατί «το δικό της κόμμα αποδοκιμάστηκε έμπρακτα στις εκλογές» και κάνει λόγο για «περίεργο ρόλο στην ιστορική στιγμή του βέτο στο Βουκουρέστι».

Την κατηγορεί επίσης για «τεράστιες ευθύνες για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens με τη φυγή βασικών υπόπτων» και μιλά για κάποιους που προσπαθούν να κρύψουν τους «σκελετούς» που έχουν στις ντουλάπες τους. «Ε, λοιπόν, τέτοιους σκελετούς εγώ δεν έχω, δεν εκβιάζομαι», τονίζει ο Πάνος Καμμένος.

Όπως λέει «η παράταξη που εγώ υπηρέτησα» δεν θα συγκάλυπτε ποτέ το σκάνδαλο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, δεν θα επιχειρούσε πολλάκις να βάλει στο αρχείο το σκάνδαλο των CDs, δεν θα φιλοξενούσε ποτέ στις τάξεις της τον υιό Παπαντωνίου.

Και καταλήγει: «Τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, την αποτελείωσαν αυτοί που άνοιξαν την «κερκόπορτα» στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, αυτοί που ο Καραμανλής αποκαλούσε «άκρα» και δεν δεχόταν να συζητήσει μαζί τους. Την αποτελείωσαν αυτοί που επανέφεραν τους ακραίους νεοφιλελεύθερους, τους οποίους ο Καραμανλής είχε διαγράψει».

Καταλήγοντας στο άρθρο του, ο Πάνος Καμμένος αποθεώνει και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αναφερόμενος στο πως «γεννήθηκαν» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «από 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας» και από ιστορικά στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ «τα οποία δεν δέχτηκαν ότι «τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας» και πίστεψαν στον Ανδρέα Παπανδρέου, που στις μεγάλες κρίσεις άσκησαν υπερήφανη εθνική πολιτική και ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:20