search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:09
MENU CLOSE

«Βόμβα» FBI: Ερευνούμε ρωσικό «δάκτυλο» στις εκλογές των ΗΠΑ – Στο «στόχαστρο» και στελέχη του Τραμπ

20.03.2017 16:54
«Βόμβα» FBI: Ερευνούμε ρωσικό «δάκτυλο» στις εκλογές των ΗΠΑ - Στο «στόχαστρο» και στελέχη του Τραμπ - Media
 
Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η υπηρεσία του διερευνά ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν και πιθανοί δεσμοί στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την κυβέρνηση της Μόσχας.
 
Η αποκάλυψη αυτή έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τον Κόμεϊ να σημειώνει ότι το FBI συνήθως δεν αποκαλύπτει έρευνες αντικατασκοπείας, αλλά ότι του δόθηκε η άδεια να το πει, λόγω του δημοσίου συμφέροντος, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι η έρευνα θα περιλαμβάνει «και την εκτίμηση αν διαπράχθηκαν εγκλήματα».
 
Κατά την κατάθεσή του, ο Κόμεϊ ανέφερε ότι από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το FBI προκύπτει ότι στόχος της Ρωσίας ήταν να «πληγώσει» τη δημοκρατία στις ΗΠΑ και να βοηθήσει τον Τραμπ προκαλώντας ζημιά στην αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον. Επίσης, έδειξε τη Ρωσία ως υπεύθυνη για τις διαρροές προς το Wikileaks στοιχείων σχετικά με το Δημοκρατικό Κόμμα, λέγοντας, πάντως ότι υπήρξε και κάποιος ενδιάμεσος για τη διαρροή των στοιχείων.
 
Αντιδρώντας στις αποκαλύψεις Κόμεϊ, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι «δεν άλλαξε τίποτα. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία συνεργασίας του Τραμπ με τη Ρωσία και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για σκάνδαλο Τραμπ-Ρωσίας. Αυτά τα είπαν ο διευθυντής της CIA επί Ομπάμα και ο διευθυντής της Εθνικής Ασφάλειας επί Ομπάμα. Δεχόμαστε το λόγο τους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:09