search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:02
MENU CLOSE

Τεχνική συμφωνία στις 7 Απριλίου προσδοκά το Μαξίμου – «Συναπόφαση» με θεσμούς η παραμονή Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες

20.03.2017 18:38
Εποικοδομητικό κλίμα στις συναντήσεις Τσακαλώτου: Επιστρέφουν οι θεσμοί - Στόχος το κλείσιμο αξιολόγησης μέχρι τέλος Μαΐου - Media
 
Για κοινή απόφαση των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης κάνει λόγο το Μαξίμου αναφορικά με την συνέχιση της παραμονής στις Βρυξέλλες των Τσακαλώτου, Χουλιαράκη και Αχτσιόγλου ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση εκ του σύνεγγυς και όχι δια τηλεδιασκέψεων – σύμφωνα με άλλες πηγές η πρωτοβουλία της πρότασης ανήκει στην ελληνική πλευρά η οποία έγινε αποδεκτή από τους θεσμούς.
 
Στόχος είναι μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες να χαρτογραφηθούν οι “πραγματικές διαφωνίες” ώστε να γίνει προσπάθεια για συγκλίσεις οπότε στο Eurogroup της 7ης Απριλίου να υπάρξει τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ωστόσο, το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup του Απριλίου δεν αναμένεται να περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, καθώς αυτά τα δύο ζητήματα που συμπληρώνουν την συμφωνία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στα spring meetings του ΔΝΤ (μεταξύ 21 – 23 Απριλίου).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59