search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:30
MENU CLOSE

Μαξίμου: Οι διαβουλεύσεις για το κείμενο της Ρώμης δεν σχετίζονται “άμεσα” με τη διαπραγμάτευση

21.03.2017 12:32
Ελεύθεροι και οι 14 προσαχθέντες του «Ρουβίκωνα» για την προσπάθεια εισβολής στο Μέγαρο Μάξιμου - Media

 

Σε συνέχεια των όσων δήλωσαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφορικά με το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων για το επετειακό κείμενο της Συνόδου της Ρώμης, κυβερνητικές πηγές προχωρούν σε διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαδικασία κι επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί συνάρτησης των παραπάνω διαβουλεύσεων με την διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση. Σημειώνεται πάντως ότι η διαδικασία διαβούλευσης “δεν σχετίζεται άμεσα με τα ειδικά συμφέροντα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κράτος μέλος”. Εν ολίγοις γίνεται παραδεκτό ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ασκήσει έμμεση πίεση στο ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών μέσω της συμπερίληψης στο κείμενο της Συνόδου μιας αναφοράς στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο χωρίς αυτή να έχει τα συγκρουσιακά χαρακτηριστικά ενός “βέτο”.

Ειδικότερα σημειώνουν τα εξής:

“Πάντοτε εν όψει των Ευρωπαϊκών Συνόδων λαμβάνουν χώρα προπαρασκευαστικές συζητήσεις για τη σύνταξη των διακηρύξεων/ανακοινωθέντων.

Κατά τη διαδικασία αυτή γίνεται πολιτικός διάλογος ώστε να διαμορφωθεί το κοινό έδαφος μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Αυτή είναι μία πάγια διαδικασία που δεν σχετίζεται άμεσα με τα ειδικά συμφέροντα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κράτος μέλος.

Η ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτών ακριβώς των προπαρασκευαστικών συζητήσεων εν όψει τις Επετειακής Συνόδου τόνισε εκτός των άλλων την ανάγκη η Διακήρυξη της Ρώμης να εμπλουτισθεί έτσι ώστε να αναδεικνύει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την προστασία των εργαζομένων.

Η ελληνική πρόταση άλλωστε σηματοδοτεί την ανάγκη για διαρκή μέριμνα της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:28