21/04/2019 16:32:36

Απίστευτο: Νόμος επιτρέπει σε γυναικολόγους να αποκρύπτουν στοιχεία από τους γονείς!

Απίστευτο: Νόμος επιτρέπει σε γυναικολόγους να αποκρύπτουν στοιχεία από τους γονείς! - Media
 
Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει νόμος που πέρασε στην Πολιτεία του Τέξας, ο οποίος επιτρέπει στους γυναικολόγους να αποκρύπτουν στοιχεία από τους γονείς για την κατάσταση της υγείας του εμβρύου.
 
Ο νόμος, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί άλλη μια προσπάθεια να απαγορευθούν εμμέσως οι αμβλώσεις στο Τέξας, απαγορεύει σε γονείς να κινηθούν νομικά κατά του γυναικολόγου που παρακολουθούσε τη γυναίκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν το παιδί γεννηθεί με γενετικά προβλήματα, ακόμα κι αν ο γιατρός είχε διαπιστώσει τα προβλήματα στη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας, πριν τη γέννηση.
 
Οι εγκέφαλοι πίσω από τον τερατώδη νόμο, υποστηρίζουν ότι θα προστατεύει τα παιδιά με αναπηρίες, αλλά και τους γιατρούς από μηνύσεις και αγωγές. Ωστόσο, οι αντίπαλοι του υποστηρίζουν ότι, αν ο γυναικολόγος είναι κατά των αμβλώσεων, τότε μπορεί με άνεση να αποκρύψει τα προβλήματα που το έμβρυο έχει, καταπατώντας βασικά συνταγματικά δικαιώματα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.