search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:09
MENU CLOSE

Απίστευτο: Νόμος επιτρέπει σε γυναικολόγους να αποκρύπτουν στοιχεία από τους γονείς!

21.03.2017 18:52
Απίστευτο: Νόμος επιτρέπει σε γυναικολόγους να αποκρύπτουν στοιχεία από τους γονείς! - Media
 
Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει νόμος που πέρασε στην Πολιτεία του Τέξας, ο οποίος επιτρέπει στους γυναικολόγους να αποκρύπτουν στοιχεία από τους γονείς για την κατάσταση της υγείας του εμβρύου.
 
Ο νόμος, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί άλλη μια προσπάθεια να απαγορευθούν εμμέσως οι αμβλώσεις στο Τέξας, απαγορεύει σε γονείς να κινηθούν νομικά κατά του γυναικολόγου που παρακολουθούσε τη γυναίκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν το παιδί γεννηθεί με γενετικά προβλήματα, ακόμα κι αν ο γιατρός είχε διαπιστώσει τα προβλήματα στη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας, πριν τη γέννηση.
 
Οι εγκέφαλοι πίσω από τον τερατώδη νόμο, υποστηρίζουν ότι θα προστατεύει τα παιδιά με αναπηρίες, αλλά και τους γιατρούς από μηνύσεις και αγωγές. Ωστόσο, οι αντίπαλοι του υποστηρίζουν ότι, αν ο γυναικολόγος είναι κατά των αμβλώσεων, τότε μπορεί με άνεση να αποκρύψει τα προβλήματα που το έμβρυο έχει, καταπατώντας βασικά συνταγματικά δικαιώματα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15