search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:48
MENU CLOSE

Εφραίμ και πιστοί «πανηγύρισαν» για την δικαστική απόφαση (Video)

21.03.2017 18:52
Εφραίμ και πιστοί «πανηγύρισαν» για την δικαστική απόφαση (Video) - Media

 

«Άξιος, άξιος!» φώναζαν οι πιστοί και υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τον  ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, όταν ανέβηκε στα σκαλιά της εκκλησιίας συνοδευόμενος από τον πάτερ Αρσένιο, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Οι καμπάνες χτύπησαν πανηγυρικά και ο Εφραίμ έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια προκειμένου να παραστεί σε δοξολογία προς τιμήν του.

Η εκκλησία γέμισε με πιστούς. Το «παρών» έδωσαν και αρκετοί οι ιερείς, που έσπευσαν να συγχαρούν αμέσως τον ηγούμενο.

«Ευχαριστώ τον λαό για την προσευχή τους. Ευχαριστώ την εκκλησία» δήλωσε ο ηγούμενος στους δημοσιογράφους, ενώ σε ερώτηση εάν σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά εναντίον όσον του καταλόγισαν εμπλοκή του σε σκάνδαλο, απάντησε: «Ευλογούμε τους πάντες και τα πάντα».

Μετά τη δοξολογία, ακολούθησε ομιλία του Εφραίμ και του πατέρα Αρσένιου, ο οποίος ήταν κι αυτός ανάμεσα στα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση.

Ο ηγούμενος Εφραίμ επισήμανε στην ομιλία του: «Δεν βιώνουμε την αιωνιότητα. Οι ενάρετοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν μέσα στην εκκλησία. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν τα βιώματα κι οι εμπειρίες και αυτά βιώσαμε κι εμείς».

Επίσης, χρησιμοποίησε τα λόγια το γέροντα Παϊσίου: «Τον αδικημένο άνθρωπο τον ευλογεί ο αδικημένος Χριστός με τα δυο του χέρια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47