search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:41
MENU CLOSE

Πόλεμος κυβέρνησης-ΝΔ για Σόιμπλε-ΔΝΤ

21.03.2017 19:03
FAZ για Eurogroup: Το ΔΝΤ εκβιάζει τον Σόιμπλε   - Media
 
Η πληροφορία ότι το ΔΝΤ ζητά και από την αντιπολίτευση να αποδεχθεί την όποια συμφωνία επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών και η… συμφωνία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έβαλαν για άλλη μια φορά φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
 
Η ΝΔ απαντώντας σε ΔΝΤ και Σόιμπλε μέσω κύκλων της, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει στη Βουλή μέτρα που θα προκύψουν από τη διαπραγμάτευση, συμπληρώνοντας ότι «τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση για αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο. Και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από τη χώρα. Ίσως, ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε».
 
Απαντώντας στη ΝΔ, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σημείωσαν με νόημα ότι «ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε “τόσα και άλλα τόσα” για να κλείσει η αξιολόγηση, παίρνοντας το μέρος των πιο ακραίων από τους δανειστές με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα. Τώρα που δεν του βγαίνει, υιοθετεί συνομωσιολογικά σενάρια και κάνει τζάμπα μαγκιές».
 
Το Μαξίμου προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Και επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές. Αποκλειστικός αρμόδιος για να κρίνει την υποκριτική και εθελόδουλη στάση του κ. Μητσοτάκη είναι ο ελληνικός λαός».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:41