search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:47
MENU CLOSE

Γερμανία: Νέα δημοσκόπηση ξαναδίνει τα πρωτεία στην Μέρκελ

22.03.2017 08:08
FT: Η Μέρκελ μετά το Brexit φοβάται την απομάκρυνση της ΕΕ από τον οικονομικό φιλελευθερισμό - Media

 

Η υποστήριξη προς το συντηρητικό κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 34% διευρύνοντας έτσι το προβάδισμα που έχει το κόμμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που έχασαν μια ποσοστιαία μονάδα κι έπεσαν στο 31%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έξι μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση του Forsa είχε πραγματοποιηθεί πριν από μια εβδομάδα. Το ακροδεξιό «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό του 9%.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι σε περίπτωση ψηφοφορίας για την ανάδειξη καγκελαρίου η Άγγελα Μέρκελ θα εξασφάλιζε το 41%, δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αντίπαλός της υποψήφιος του SPD Μάρτιν Σουλτς το 33%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33