search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:53
MENU CLOSE

Ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ εξομολογείται: Ήταν ο καλύτερος πατέρας του αιώνα (video)

22.03.2017 11:35
Ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ εξομολογείται: Ήταν ο καλύτερος πατέρας του αιώνα (video) - Media

Ο Σεμπάστιαν Μαροκέν, ο γιος του Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών μίλησε για τη ζωή δίπλα στον πατέρα του, αποκαλύπτοντας γεγονότα και περιστατικά που χαράχτηκαν για πάντα στη μνήμη του και καθόρισαν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του.

«Ο Εσκομπάρ αγαπούσε την οικογένεια του, μου έδωσε τις καλύτερες συμβουλές και δεν ήθελε να γίνω σαν κι αυτόν. Δεν ήταν εύκολο αλλά έχω ανάμεικτες εμπειρίες. Η ευτυχία κράτησε 5 λεπτά και όλα τα άλλα ήταν βια» ήταν τα λόγια με τα οποία ο Σεμπάστιαν Μαροκέν ξεκίνησε την αφήγησή του.

Εξήγησε, επίσης, ότι ο λόγος που άλλαξε το όνομά του ήταν επειδή δε θα μπορούσε να ταξιδέψει διαφορετικά, ενώ παρά το γεγονός ότι έχει δει πολλή βία στη ζωή του, ο ίδιος δηλώνει άνθρωπος της ειρήνης: «Ανέλαβα την ευθύνη να μιλήσω με όλους τους εχθρούς και με όλα τα θύματα του πατέρα μου και τους ζήτησα συγχώρεση γιατί πιστεύω ότι ειρηνικά μπορούμε να δουλέψουμε από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές μας» πρόσθεσε.

«Ανέλαβα την ηθική ευθύνη για τις ηθικές αμαρτίες του πατέρα μου. Υπήρξα μάρτυρας δολοφονιών αλλά δεν ζήτησα καμία» είπε για τη στάση του ενώ μιλώντας για τις επαφές με τα θύματα του πατέρα του είπε ότι «μου λένε πάντα ότι γνωρίζουν ότι δεν ευθύνομαι εγώ για τη δυστυχία τους».

Μιλώντας για τον πατέρα του και αναγνωρίζοντας ότι έκανε πολλά άσχημα πράγματα στη ζωή του, ο Μαροκέν ανέφερε ότι για εκείνον ήταν ο καλύτερος πατέρας του αιώνα, αλλά συγχρόνως, ο πιο επικίνδυνος και παράνομος. Επεσήμανε, επίσης, ότι δε συμφωνεί με τον τρόπο που ο πατέρας του παρουσιάζεται στις τηλεοπτικές σειρές, καθώς ηρωοποιούν τις πράξεις του, παρουσιάζοντάς τον ως ήρωα.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σε ηλικία επτά ετών, ο πατέρας του, του εξομολογήθηκε ότι είναι εγκληματίας και από εκεί και μετά του ανακοίνωνε τις απαγωγές και τις δολοφονίες που έκανε.
«Ο πατέρας μου ήταν πολύ φτωχός και δεν ήθελε ποτέ να ξεχάσει από πού ξεκίνησε. Είχε πει, ωστόσο, στους φίλους του ότι αν δεν βγάλω 1 εκατ. δολάρια μέχρι τα 30 μου θα αυτοκτονήσω».

Ο Εσκομπάρ, είπε ο Σεμπάστιαν Μαροκέν, ξεκίνησε με παραβάσεις της φορολογίας και συγχρόνως έκλεβε ταφόπλακες ενώ ασχολήθηκε με το εμπόριο ναρκωτικών όταν είδε τους Αμερικανούς που έρχονταν στην Κολομβία για να φέρουν ναρκωτικά στις ΗΠΑ. «Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και έβγαλε πολλά λεφτά, γύρω στα 50-70 εκατ. δολάρια κάθε σαββατοκύριακο».

Μιλώντας για τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατο του πατέρα του, αποκάλυψε ότι ήταν αποφασισμένο να τον σκοτώσουν σε μια συνάντηση των καρτέλ στο Κάλι και ότι αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του είχε ορκιστεί εκδίκηση την οποία, ωστόσο, όπως είπε, «πήρα πίσω μετά από 10 λεπτά ζητώντας συγγνώμη γιατί ήμουν εκτός εαυτού».

Εξήγησε επίσης ότι ο λόγος που πήγε στη συνάντηση αυτή ήταν επειδή κάποιος του είπε ότι η μοναδική περίπτωση να μείνει ζωντανός ήταν να πάει εκεί: «Ένοιωθα νεκρός όταν μπήκα σε αυτό το πολυτελές διαμέρισμα στο Κάλι. Ήταν ημέρα και μέσα εκεί είδα τη γιαγιά μου που περίμενε να με σκοτώσουν για να πάρει ό,τι μου ανήκει. Μου είπαν να μην ανακατευτώ με το εμπόριο ναρκωτικών και ότι θα με καταδικάσουν σε φτώχεια γιατί όσο είχα λεφτά ήμουν κίνδυνο. Δώσαμε τα πάντα που είχε ο πατέρας μου σε αντικείμενα» είπε εκτιμώντας την αξία των αντικειμένων τότε σε 200 εκατομμύρια δολάρια.  

Αποκάλυψε, επίσης,  ότι επιχείρησαν 12 φορές να τον απαγάγουν περιγράφοντας ως πιο τρομακτική τη φορά που, σε ηλικία των 11 ετών, κάποιος πέταξε μια χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο που βρισκόταν.
«Όση βια άσκησε σε άλλους ο πατέρας μου, δεχθήκαμε και εμείς ως οικογένεια» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο πατέρας του του είχε μάθει τρόπους να επιβιώνει. “Μπορεί να ήταν κακός άνθρωπος αλλά αγαπούσε την οικογένεια” συμπλήρωσε…

Δείτε τι είπε ακριβώς ο Σεμπάστιαν Μαροκέν στο παρακάτω βίντεο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:53