search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:41
MENU CLOSE

Αδειάζει και η Κομισιόν τον Ντάισελμπλουμ: Σεβασμός για τις χώρες του Νότου

22.03.2017 13:41
Αδειάζει και η Κομισιόν τον Ντάισελμπλουμ: Σεβασμός για τις χώρες του Νότου - Media

 

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τις δηλώσεις του οποίου για τις χώρες του Νότου αποδοκίμασε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε πρωτοφανή κίνηση σχολιασμού τοποθέτησης άλλου αξιωματούχου της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κομισόν Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προσβλητικές δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, είπε ότι «ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα σχόλια που κάνει. Η Επιτροπή είναι γνωστό ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις».

Παράλληλα, «άδειασε» τελείως τον Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας με νόημα ότι «ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πάντοτε εκφράζει το σεβασμό, τη συμπάθεια και την αγάπη του για τις χώρες της νότιας Ευρώπης».

Μόνος σύμμαχος ο Σόιμπλε

Τελικά, φαίνεται ότι μόνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έμεινε να στηρίζει τον υπηρεσιακό, πλέον, Ολλανδό ομόλογό του. 

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Ντάισελμπλουμ είναι αποδεκτός ως πρόεδρος του Eurogroup, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «ο κ. Σόιμπλε εκτιμά παρά πολύ την εργασία του κ. Ντάισελμπλουμ ως προέδρου του Eurogroup».
 
«Αναμένουμε, όσο καιρό αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, ότι θα έχουμε έναν πρόεδρο του Eurogroup σε πλήρη λειτουργία», είπε η εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Δεν δίνω βαθμούς για το στυλ στις συνεντεύξεις».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:41