search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:26
MENU CLOSE

Η κάμερα του ΛαΜπάφ μετακομίζει ξανά

23.03.2017 10:02
Η κάμερα του ΛαΜπάφ μετακομίζει ξανά - Media

Μετακομίζει για μία ακόμα φορά η αντι-Τραμπ κάμερα- έργο τέχνης του ηθοποιού Σάια ΛαΜπάφ, καθώς υποστηρίζει ότι η Αμερική δεν είναι «αρκετά ασφαλής», για το έργο του.

Η κάμερα – έκθεμα με τίτλο «He Will Not Divide Us» (Δεν θα μας χωρίσουν) θα φιλοξενείται, πλέον, στο Ίδρυμα Τέχνης και Δημιουργικής Τεχνολογίας στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας.

«Τα γεγονότα έχουν δείξει ότι η Αμερική δεν είναι πλέον αρκετά ασφαλής για να υπάρχει αυτό το έργο», δήλωσε ο ακτιβιστής – ηθοποιός, καθώς και άλλοι καλλιτέχνες που υποστηρίζουν την κίνηση αυτή.

Το project ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δηλώνουν «Δεν θα μας χωρίσουν», σε μία κάμερα που είναι στημένη σε έναν τοίχο και μεταδίδει ζωντανά στο διαδίκτυο 24 ώρες το 24ωρο για επτά μέρες την εβδομάδα.

Η κάμερα ξεκίνησε να μεταδίδει την ημέρα ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, με σκοπό να λειτουργήσει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου. Όμως το Μουσείο Κινούμενης Εικόνας στην Αστόρια ζήτησε να κατέβει η εγκατάσταση στις 10 Φεβρουαρίου υποστηρίζοντας ότι το σημείο μετατράπηκε σε «εστία βίας». Έτσι, ο ηθοποιός μετακόμισε την κάμερα στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού, απ’ όπου όμως την πήρε μετά από λίγες ημέρες, καθώς έγινε στόχος βανδαλισμών.

Μετά από όλα αυτά, ο διάσημος ηθοποιός αποφάσισε η κάμερα διαμαρτυρίας να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και σύντομα θα «στηθεί» στο Ίδρυμα Τέχνης και Δημιουργικής Τεχνολογίας στο Λίβερπουλ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25