search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:31
MENU CLOSE

Επίτροπο στην ΑΕΠΙ ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

23.03.2017 11:01
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τα κονδύλια στα ΜΜΕ - Media

 

 

Τον διορισμό προσωρινού επιτρόπου σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης που δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, η οποία επί της ουσίας αναφέρεται στην ΑΕΠΙ, σημειώνεται μεταξύ άλλων, πως «ο προσωρινός επίτροπος αναλαμβάνει την ομαλή είσπραξη από τους χρήστες και την απόδοση προς τους δικαιούχους των ποσών που οι τελευταίοι εισπράττουν. Συγχρόνως, ο προσωρινός επίτροπος ασκεί στο όνομα του οργανισμού κάθε ένδικο βοήθημα ή μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων των δικαιούχων. Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών, ο προσωρινός επίτροπος υποκαθιστά τη διοίκηση στις ως άνω αρμοδιότητες. Παράλληλα, ο προσωρινός επίτροπος επεμβαίνει αποφασιστικώς ακυρώνοντας κάθε πράξη ή απόφαση της διοίκησης είναι απαραίτητο προκειμένου να μη ληφθεί καμία απόφαση χειροτέρευσης της οικονομικής θέσης του οργανισμού ή διακοπής της λειτουργίας του». 

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος Θέμις Μουμουλίδης, Νίκος Ξυδάκης και Πάνος Σκουρολιάκος ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει την τοποθέτηση επιτρόπου στην ΑΕΠΙ. 

Οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως «η πρόβλεψη της δυνατότητας διορισμού προσωρινού επιτρόπου καθίσταται απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί η παύση της λειτουργίας ενός οργανισμού συλλογικής διαχείρισης που λειτουργεί στο χώρο της πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τα συμφέροντα των δεκάδων χιλιάδων δικαιούχων που έχουν αναθέσει στον συγκεκριμένο οργανισμό την διαχείριση των πνευματικών τους δικαιωμάτων. Με τη λήψη του μέτρου αυτού επιδιώκεται η προστασία του συλλογικού συμφέροντος των δικαιούχων μέσα από την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του οργανισμού και της σχετικής αγοράς καθώς και την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των δικαιούχων, των οργανισμών και των χρηστών». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:31