search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:12
MENU CLOSE

ΕΚΤ: Αύξηση κατά 400 εκατ. ευρώ του μηχανισμού έκτακτης ενίσχυσης ρευστότητας για τις τράπεζες

23.03.2017 11:04
ΕΚΤ: Αυξάνει το QE κατά 500 δισ. ευρώ - Media

 

Στην αύξηση του ανώτατου ορίου του μηχανισμού Έκτακτης Ενίσχυσης σε Ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), η ΕΚΤ αύξηση το ανώτατο όριο του ELA κατά 400 εκατ. ευρώ, στα 46,6 δισ. ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ELA αυξήθηκε κατά 300 εκατ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπαίνουν ξανά σε τούνελ εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.

Η φυγή των καταθέσεων και η αύξηση των κόκκινων δανείων έχουν στραγγίξει τα ταμεία και προκαλούν ασφυκτική πίεση για νέο δανεισμό από τον έκτακτο μηχανισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κορυφαίοι τραπεζίτες, αλλά και ο διοικητής της ΤτΕ,  Γ. Στουρνάρας, έχουν προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις τράπεζες.

Αλλά και οι εκπρόσωποι μεγάλων ξένων funds, σε εκδήλωση που γίνεται στο Λονδίνο, ρωτούσαν συνεχώς για την «υγεία» των ελληνικών τραπεζών ανησυχώντας για το αν θα μπορέσουν να αντέξουν μια παρατεταμένη αβεβαιότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10