search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:22
MENU CLOSE

Παπαδημούλης: Oι δανειστές να κάνουν πίσω για χρέος και εργασιακά

23.03.2017 11:23
Παπαδημούλης: Ο Σόιμπλε είναι υποχρεωμένος να βρει άμεσα το συμβιβασμό με το ΔΝΤ για το χρέος - Media

 

Στο κρίσιμο σημείο που βρίσκεται η Ευρώπη, όπως υπογραμμίστηκε και στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζ. Γκάμπριελ, ενόψει της συνόδου για τα 60 χρόνια της Συνθήκης της Ρώμης, επικεντρώθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Δεν είναι για να πανηγυρίζει κανείς είπε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να δει ότι απέχει πολύ από όσα υποσχέθηκε στους πολίτες, για ασφάλεια, κράτος δικαίου, δουλειές και φυσικά ειρήνη». Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε «να αποφευχθεί το σχέδιο διαιρέσεων για να κλείσει η πόρτα σε εθνικισμούς και πολέμους, να υπάρξει στροφή στην ανάπτυξη και όχι σχέδιο α΄ και β΄ εθνικής».

«Ανήκουμε στη ζώνη Σένγκεν και θέλουμε να μείνουμε εκεί, αλλά πρέπει να τελειώσουν τα μνημόνια και η επιτροπεία» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ σχετικά με το σχέδιο για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων σημείωσε: «Η χειρότερη ταχύτητα είναι η όπισθεν, γιατί μας γυρίζει σε ένα εφιαλτικό παρελθόν και η αμέσως επόμενη χειρότερη είναι η νεκρά, αφού δεν μας οδηγεί πουθενά».

Αναφερθείς στις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup για τις χώρες του Νότου, δήλωσε: «Η ανοσία του Ντάισελμπλουμ για τον Νότο εμπεριέχει ρατσισμό και προς το φύλο, αλλά και προς ένα κομμάτι της Ευρώπης και οδηγεί σε διαιρέσεις. Ο Γκάμπριελ, που πολιτικά κινείται στον ίδιο χώρο, αλλά έχει μυαλό στο κεφάλι του, είπε κατά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι πρέπει να αποφύγουμε το σενάριο της διαίρεσης σε Βορρά και Νότο, σε Δύση και Ανατολή, γιατί ούτε η Γερμανία θα μπορέσει μόνη της να ανταγωνιστεί τη Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ».

Σημείωσε, δε, ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν μπορεί να είναι το δίκαιο του ισχυρού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15