search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21
MENU CLOSE

Νέα βόμβα Wikileaks: Έτσι παρακολουθούσε η CIA τα μηχανήματα της Apple

23.03.2017 14:22
Νέα βόμβα Wikileaks: Έτσι παρακολουθούσε η CIA τα μηχανήματα της Apple - Media

 

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις του σχετικά με τις μεθόδους και τα εργαλεία που η CIA είχε αναπτύξει, προκειμένου να παρακολουθεί… τους πάντες και τα πάντα, ο ιστοχώρος Wikileaks παρουσίασε το σχέδιο «Σκοτεινή Ύλη» (Dark Matter), μέσω του οποίου η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ ανέπτυσσε κακόβουλο λογισμικό για να παραβιάζει και να παρακολουθεί υπολογιστικές μηχανές της γνωστής εταιρείας Apple.

H Apple, παρότι κατέχει συγκριτικά μικρό κομμάτι της αγοράς υπολογιστών, θεωρείται κρίσιμος «παίκτης» και είναι δημοφιλής στην hi-tech κοινότητα. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι, με βάση τα στοιχεία των Wikileaks, η CIA έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραβίαση των υπολογιστών και του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, με διάφορα «όπλα» λογισμικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Wikileaks το κακόβουλο λογισμικό της CIA εισχωρούσε στo υλικολογισμικό (firmware) των υπολογιστών, με αποτέλεσμα να παραμένει στη μηχανή ακόμα κι αν γίνει φορμάτ, ενώ άλλα «όπλα» διείσδυαν σε περιφερειακά των υπολογιστών όπως στικάκια USB και εξωτερικούς δίσκους και έκλεβαν πληροφορίες.

Επίσης, η CIA είχε αναπτύξει λογισμικό που εισέβαλλε στο λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών (Mac OS) με αποτέλεσμα η «Εταιρεία» να μπορεί να ξεπερνά προβλήματα κρυπτογράφησης, αλλά και να μολύνει και άλλες συσκευές της Apple, όπως τα πολύ δημοφιλή iPhone.

Τα Wikileaks έχουν αναφέρει ότι θα δημοσιοποιούν σταδιακά τα όπλα παρακολούθησης που η CIA είχε αναπτύξει για κάθε είδος συσκευή και εταιρεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21