search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:29
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Κοκόλης – To συγκλονιστικό αντίο από τη Μιρέλα Μανιάνι

24.03.2017 11:32
Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Κοκόλης - To συγκλονιστικό αντίο από τη Μιρέλα Μανιάνι - Media

 

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Κοκόλης, ο προπονητής που ανέδειξε την Άννα Βερούλη και οδήγησε σε επιτυχίες τη Σοφία Σακοράφα και τη Μιρέλα Μανιάνι.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: 

«Ένας από τους σπουδαιότερους και σημαντικότερους ανθρώπους που ανέδειξε ο αθλητισμός αυτής της χώρας, ο Βασίλης Κοκόλης, έφυγε από τη ζωή. 

Ο επί πολλά χρόνια ομοσπονδιακός τεχνικός των ρίψεων με βασικό αντικείμενο τον ακοντισμό, πρόσφερε μοναδικό έργο και μια σειρά από σπουδαίες διακρίσεις στον ελληνικό στίβο. Ήταν εκείνος που βοήθησε στα πρώτα της χρόνια την Σοφία Σακοράφα, ο προπονητής που ανέδειξε την Αννα Βερούλη, την αθλήτρια που το 1982 κέρδισε το χρυσό των Πανευρωπαϊκών Αγώνων και  το χάλκινο, ένα χρόνο μετά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 
 
Μια από τις σημαντικότερες συνεργασίες του Κοκόλη, ήταν αυτή με την Μιρέλα Μανιάνι, που υπήρξε μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του ακοντισμού όλων των εποχών παγκοσμίως. Υπό την καθοδήγηση του Κοκόλη η Μανιάνι κατέκτησε μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ σημείωσε και παγκόσμιο ρεκόρ

Ο Βασίλης Κοκόλης υπηρέτησε περισσότερα από πενήντα χρόνια τον ελληνικό στίβο, αρχικά ως αθλητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ως προπονητής. Τα πρώτα του προπονητικά βήματα τα έκανε στην Αλεξανδρούπολη και συνέχισε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το 1980 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Βασίλης Κοκόλης είχε γεννηθεί το 1933.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του». 

Πηγή: SDNA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:27