search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:50
MENU CLOSE

Φάμελλος: «Να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά σαν χώρα»

25.03.2017 14:59
Φάμελλος: «Θα αποκαταστήσουμε άμεσα τον δημόσιο χαρακτήρα του αιγιαλού» - Media

 

«Να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά σαν χώρα», είναι το μήνυμα της σημερινής μέρας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Αυτές τις μέρες πατάμε πιο σταθερά, πιο σίγουρα, σε αυτό που λέμε συλλογική μνήμη», δήλωσε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε την ταυτότητα των ανθρώπων που δημιούργησαν τη χώρα μας, που στήριξαν τον τόπο αυτό και όταν ζούμε μέσα σε αυτές τις μέρες λίγο πιο έντονα τις στιγμές της ιστορίας αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε και την ταυτότητα των άλλων εθνών, των άλλων κρατών και έτσι προχωράμε και σε αυτό που η Ευρώπη γιορτάζει σήμερα σε μια νέα κοινή πορεία. Ο αγώνας του 1821 δίνει και σε μας πολλές ευθύνες. Να κρατήσουμε τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, τον σεβασμό στον άνθρωπο, τον σεβασμό στην εργασία, στην προκοπή, κάτι που είναι και η εντολή που μας έχει δώσει σε όλους τους πολιτικούς ο ελληνικός λαός».

«Σήμερα ξαναθυμηθήκαμε το χρέος και το καθήκον μας εμείς οι Ελληνες. Έχουμε να διδαχθούμε πολλά από την Ιστορία. Και το συμπέρασμα που βγαίνει σήμερα είναι ότι υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα, μια Ελλάδα την οποία και την αξίζουμε και την επιζητούμε και την επιδιώκουμε. Αυτή την Ελλάδα θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε, θα μπορέσουμε να τη χαρούμε. Θα τελειώσουν οι δυσκολίες και θα βγούμε σε ένα διέξοδο», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας.

«Η σημερινή σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία εκπέμπει διδάγματα ομοψυχίας και πίστης», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, και συνέχισε: «Θυμίζει σε όλους τι μπορεί να πετύχουν οι Έλληνες όταν είμαστε μονιασμένοι. Παράλληλα, εκπέμπει κι ένα μήνυμα ευθύνης στον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα σε όσους ηγούνται. Μήνυμα με δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, οι πολιτικοί που ηγούνται οφείλουν με την πολιτική συμπεριφορά και το λόγο τους να ενώνουν και όχι να διχάζουν. Και, δεύτερον, να βάλουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να τεθεί ένα τέλος στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών που υφίστανται τα τελευταία χρόνια. Για μια καλύτερη Ελλάδα σε μια καλύτερη Ευρώπη».

«Η Θεσσαλονίκη τιμά τους αγωνιστές του 1821, μια χούφτα άνθρωποι με πίστη στις δυνατότητες τους, ενωμένοι και με αγώνες μας χάρισαν την ελευθερία μας. Ας αξιοποιήσουμε το μήνυμα της ημέρας, ας ενωθούμε ως Έλληνες, ας πιστέψουμε στον εαυτό μας, ας αγωνιστούμε για να χαρίσουμε στην πατρίδα μας την απαλλαγή από κάθε εξάρτηση», επισήμανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Αρβανιτίδης.

«Η Επανάσταση του 1821 ήταν ο αγώνας του Έθνους μας για ανεξαρτησία και ελευθερία. Ταυτόχρονα, αποδείξαμε, εμείς οι Ελληνες, ότι όταν είμαστε ενωμένοι, με συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο, καταφέρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Σήμερα στην οικονομική αυτή δύσκολη συγκυρία με τις εθνικές προκλήσεις και με τη διεθνή ανασφάλεια οφείλουμε εμείς οι Ελληνες να ακολουθήσουμε ακριβώς τις αρχές αυτές των προγόνων μας», είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43