search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Πέτρος Δούκας: Ηθικός αυτουργός της σκευωρίας για το Βατοπέδι ο Γιώργος Παπανδρέου

26.03.2017 06:48
Δούκας για Ολυμπιακό: «Κάνατε το ποδόσφαιρο παρατράγουδα της Πάνια» - Media
 
«Αν η ΝΔ ψήφιζε τα μέτρα, η ίδια η κυβέρνηση θα την θεωρούσε και θα την καθιστούσε, κατά κάποιο τρόπο, συνένοχη», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πέτρος Δούκας.
 
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ υποστηρίζει ότι «οι όλες αρνητικές εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις ήταν απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης» ως εκ τούτου διερωτάται γιατί «η ΝΔ να υποστεί το πολιτικό κόστος για κάτι στο οποίο ποτέ δεν ζητήθηκε η άποψή της και η ουσιαστική συνδρομή της». Ωστόσο, επισημαίνει ότι «η ΝΔ έχει ήδη δεσμευθεί προς “τους θεσμούς” και τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα».
 
Κατά τα λοιπά, ο Πέτρος Δούκας εκτιμά ότι η αξιολόγηση «θα κλείσει πολύ γρήγορα έστω και καθυστερημένα» και εκφράζει την άποψη ότι «η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι η μέχρι τώρα καθυστέρηση είχε και έχει φοβερά αρνητικές συνέπειες».
 
Ερωτηθείς αν θεωρεί «παράλογες» τις απαιτήσεις των δανειστών απαντά «ναι», σε ότι αφορά στην απαίτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
 
Αναφερόμενος στην πρόσφατη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του Βατοπεδίου ο Πέτρος Δούκας εκφράζει τη χαρά του για την αθώωση άξιων και έντιμων, όπως λέει, λειτουργών του κράτους που για «9 χρόνια διασύρθηκαν από κάποιους αδίστακτους» και αναρωτιέται αν «θα έχει κανείς τον ανδρισμό να τους ζητήσει συγνώμη».
 
Ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με την απόφαση για τον Βατοπέδι ο Πέτρος Δούκας ασκεί σκληρή κριτική λέγοντας ότι «ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας αντί να ντρέπεται και να ζητήσει συγνώμη από τα θύματά του έχει και το θράσος να ζητάει και τα ρέστα».
 
Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση από το 2009 και μετά υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν είναι ικανοποιημένος απόλυτα», αλλά τα χαρακτηρίζει «περασμένα ξεχασμένα».
 
Τέλος, δηλώνει ότι αφήνει στην κρίση της ΝΔ την τυχόν επιστροφή του στην πολιτική αν, όπως λέει χαρακτηριστικά, τον χρειάζεται η ΝΔ.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03