search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:31
MENU CLOSE

Η θετική ιδιότητα της τσίχλας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

26.03.2017 09:17
Η θετική ιδιότητα της τσίχλας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν - Media

 

 

Το μάσημα τσίχλας είναι μια δημοφιλής συνήθεια και για τους ενήλικες και για τα παιδιά ενώ οι περισσότεροι τη χρησιμοποιούν για δροσερή αναπνοή.

Επιπλέον χρησιμοποιείται από κάποιους γιατί κρατά απασχολημένο όποιον θέλει να κόψει το τσιγάρο αλλά και για να μειώσει το τσιμπολόγημα.

Ποια άλλη ιδιότητα έχει όμως η τσίχλα που πολλοί δεν το γνωρίζουμε; Βελτιώνει την πέψη και σας κάνει πιο έξυπνους! 

Σύμφωνα με μελέτη του 2013, η μάσηση μιας τσίχλας μετά από μια χειρουργική επέμβαση διεγείρει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την περίπτωση. Επιπλέον, σύμφωνα με μια έρευνα που έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Σεντ Λόρενς στη Νέα Υόρκη και η οποία δημοσιεύτηκε στη γαλλική επιθεώρηση Appetite, η λειτουργία της μάσησης θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο και έτσι να μεγιστοποιήσει την οξυγόνωση και τις ικανότητές του.

Πηγή: baby.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:30