search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:10
MENU CLOSE

Κυρανάκης: Δεν πέφτει λόγος στον Σόιμπλε αν η ΝΔ ψηφίσει τα μέτρα

26.03.2017 14:44
Απίστευτη δήλωση Κυρανάκη: «Οι επιστήμονες έχουν σταθεί κατώτεροι των περιστάσεων» (Video) - Media

 

Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αν και -όπως είπε- οι νόμοι που ψηφίζονται στη Βουλή ισχύουν κανονικά. 

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε πως η ζημιά στη χώρα έχει ήδη γίνει κλείσει δεν κλείσει η αξιολόγηση.  «Δεν καθόμαστε εμείς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση μας έλεγε κάθε μήνα ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και τώρα σταμάτησαν τις προβλέψεις γιατί δεν έχουν καμία αξιοπιστία. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να κάνει το οτιδήποτε, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση» είπε χαρακτηριστικά.

 «Το θέμα είναι όμως ποιοι τα ψηφίζουν αυτά τα μέτρα και τις μειώσεις στο αφορολόγητο και τις συντάξεις τις ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι θα πάρουν την πολιτική ευθύνη. Φυσικά και οι νόμοι ισχύουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να αλλάξουν ή να ψηφιστούν καινούργιοι. Εμείς θα αλλάξουμε τη δοσολογία του μνημονίου, έχουμε δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε φόρους, μπορούμε να κόψουμε φόρους 2 δισεκατομμυρίων και να κόψουμε ταυτόχρονα δαπάνες από το Δημόσιο», επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατήσει αρνητική στάση στη Βουλή ακόμα και εάν της ζητηθεί επίσημα από τους δανειστές να υπερψηφίσει τα μέτρα. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση η ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα όποιος και να το ζητήσει. Με οποιαδήποτε πίεση από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Δεν πέφτει λόγος στον Σόιμπλε αν η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίσει τα μέτρα, είπε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:09