search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:35
MENU CLOSE

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί τη ΔΕΗ σε κατάρρευση

27.03.2017 10:58
Χατζηδάκης: «Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει καταδικάσει την ελληνική οικονομία να σέρνεται» - Media

 

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι είναι καιρός να σταματήσουν πια τα πειράματα της Κυβέρνησης με τη ΔΕΗ και την αγορά ενέργειας.

 

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα συμφώνησαν το 2015 να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020. «Σε τέσσερα χρόνια. Και αυτό με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο! Μια ιδιωτικοποίηση δωρεάν! Ένα μοντέλο Φρανκεστάιν, που οδηγεί τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης αναφερόντας για τον κ. Σκουρλέτη ότι υπερασπίζεται αυτό το μοντέλο, επιτιθέμενος στην ίδια τη διοίκηση της ΔΕΗ για τις επιφυλάξεις της.

 

«Και η Κυβέρνηση εμφανίζεται να παλεύει “ηρωικά” υπέρ της ακινησίας που οδηγεί με βεβαιότητα σε κατάρρευση της ΔΕΗ Η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε το πρόγραμμά της που οδηγεί σε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο για την αγορά ενέργειας και στη σωτηρία της ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας τα έσοδα για να προχωρήσει η επιχείρηση στο μέλλον. Τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί η μέχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης είναι, εκ των πραγμάτων, εκείνα των ανταγωνιστών της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ ζημιώνεται καίρια και η εθνική οικονομία πλήττεται στο σύνολο της», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:34