search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:18
MENU CLOSE

Δραγασάκης: Κάθε συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο είναι άστοχη

27.03.2017 17:32
Δραγασάκης: Κάθε συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο είναι άστοχη  - Media

 

«Κάθε συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο είναι άστοχη και μπορεί να καταστεί επικίνδυνη» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμπλήρωσε πως «το τέταρτο μνημόνιο ούτε προσφέρεται ούτε αντέχεται και ευτυχώς δεν θα χρειαστεί. Εξίσου άστοχη, αν όχι κακόβουλη, είναι η καταστροφολογία που εγχώρια κέντρα αναζωπυρώνουν τελευταία. Καταστροφολογία που διαψεύστηκε εμφατικά αρκετές φορές στο παρελθόν και θα διαψευστεί και φέτος».

Ο Γιάννης Δραγάσακης υποστήριξε πως «παρά τις καθυστερήσεις που οφείλονται σε αποκλίνουσες απόψεις και επιδιώξεις των δανειστών, παραμένουμε εντός σχεδιασμού», αναφέροντας ότι «θα υπάρξει τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου» ή λίγο μετά τη σύνοδο του ΔΣ του ΔΝΤ τις τελευταίες μέρες του Απριλίου. Και κατόπιν, όπως περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση, τα επόμενα βήματα «μπορούν να επιταχυνθούν με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και την επιτάχυνση της ανάκαμψης το β’ εξάμηνο το 2017».

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση περί καθυστερήσεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως η κυβέρνηση «έχει λόγο να ενδιαφέρεται όσο κανείς άλλος» ωστόσο τόνισε πως «δεν θα δεχθούμε όμως παράλογες απαιτήσεις που θα διαιώνιζαν το φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας για μια ήδη καταπονημένη κοινωνία». Και σημείωσε πως η ελληνική διαπραγμάτευση αποτελεί πεδίο τόσο «ευρύτερων αντιπαραθέσεων» όσο και «ευρύτερων συμμαχιών», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που δικεδικεί η κυβέρνηση «υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την κατάργησή τους σε όλη την Ευρώπη». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33