search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:20
MENU CLOSE

To απόλυτο κόλπο για να φεύγουν τα «σημάδια» από τον λαιμό

27.03.2017 20:00
To απόλυτο κόλπο για να φεύγουν τα «σημάδια» από τον λαιμό - Media

 

Μια βραδιά παθιασμένου έρωτα αφήνει συνήθως τα… σημάδια της στο σώμα, σημάδια που πολλοί άνθρωποι θέλουν να σβήσουν για διάφορους λόγους.

Αυτό το σημάδι στον λαιμό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μικρή μελανιά (πιπιλιά) που δημιουργείται κατά κανόνα στην ευαίσθητη επιδερμίδα του λαιμού. Δυστυχώς, σε αυτό το σημείο του σώματος κάθε σημάδι στον λαιμό φαίνεται πολύ έντονα για αρκετές ημέρες.

Οι μελανιές αυτές προκαλούνται από το δυνατό πιπίλισμα ή το δάγκωμα του δέρματος σε εκείνο το σημείο, προκαλώντας σπασμένα τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία και συγκέντρωση του αίματος που μετατρέπει το δέρμα σε κόκκινο ή μοβ.

Είτε θέλετε να απαλλαγείτε από ένα τέτοιο σημάδι στον λαιμό, επειδή ντρέπεστε, είτε επειδή μοιάζει αντιαισθητικό είτε απλά επειδή θέλετε να… το κρύψετε για τους δικούς σας λόγους… υπάρχουν ορισμένοι απλοί τρόποι για να το καταφέρετε πιο γρήγορα:

Κρύα κομπρέσα

Για να φύγει το σημάδι στον λαιμό, οι θρόμβοι αίματος πρέπει να σπάσουν και το αίμα να απλωθεί. Αυτό μπορεί να γίνει πιο γρήγορα με την εφαρμογή μιας κρύας κομπρέσας στην πληγείσα περιοχή. Οποιουδήποτε είδους κρύα κομπρέσα θα προκαλέσει συστολή στα σπασμένα τριχοειδή αγγεία και θα μείωση την αιμορραγία.

-Βάλτε μερικά παγάκια σε μια χαρτοπετσέτα και πιέστε ελαφρά πάνω στο δέρμα σας για περίπου 15 λεπτά, αρκετές φορές την ημέρα. Μην εφαρμόζετε πάγο άμεσα στο δέρμα, διότι μπορεί να προκαλέσετε έγκαυμα πάγου.

-Βάλτε ένα κουτάλι στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κουτάλι σε ένα πανί και τρίψτε το ελαφρά πάνω από την πληγείσα περιοχή του δέρματος μέχρι το κουτάλι να ζεσταθεί. Επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα μέχρι να φύγει το σημάδι.

Οινόπνευμα

Εάν έχουν περάσει μόνο λίγες ώρες από τη στιγμή που… έγινε το σημάδι, το οινόπνευμα είναι ακριβώς το σωστό συστατικό για εσάς. Είναι απολυμαντικό, με καταπραϋντικές και ψυκτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το σημάδι στον λαιμό γρήγορα.

-Απλώστε λίγο οινόπνευμα στην πληγείσα περιοχή, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι.

-Τρίψτε απαλά την περιοχή για αρκετά λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση οποιασδήποτε ενόχλησης.

-Η εντριβή με οινόπνευμα μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας, γι’ αυτό και πρέπει να εφαρμόσετε και κάποια ενυδατική λοσιόν στην περιοχή αφού τελειώσετε.

-Επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα για μία ή δύο ημέρες.

Aloe Vera

Η αλόη είναι ένα φυσικό ενυδατικό, που θα συμβάλει στη μείωση της ευαισθησίας της πληγείσας περιοχής του δέρματος. Επίσης, οι αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές της ιδιότητες θα βοηθήσουν τα τριχοειδή αγγεία που έχουν σπάσει να θεραπευτούν γρηγορότερα.

-Βάλτε τζελ αλόης βέρα στο σημείο και κάντε απαλό μασάζ δύο ή τρεις φορές την ημέρα.

-Αν δεν έχετε ένα φυτό αλόης βέρα στο σπίτι, ή καθαρό τζελ αλόης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα ή λοσιόν με βάση την αλόη και να την εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή 2-3 φορές την ημέρα για δύο έως τρεις ημέρες.

Φλούδα μπανάνας

Οι φλούδες μπανάνας έχουν καταπραϋντικές και ψυκτικές ιδιότητες που μπορούν να συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση της μελανιάς γρήγορα.

-Κόψτε τη φλούδα μιας ώριμης μπανάνας

-Τοποθετήστε το εσωτερικό του φλοιού επάνω στο σημάδι στον λαιμό σας για 10 έως 30 λεπτά.

-Επαναλάβετε δύο ή τρεις φορές την ημέρα για να μειώσετε την εμφάνιση της μελανιάς.

Πηγή: iatropedia

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:19