search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Θρίλερ στην Ξάνθη με όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί!

28.03.2017 13:35
Η Θράκη που δομήσαμε - Η προοδευτική νομοθεσία μας μπορεί να αποτελέσει πιλοτική εμπειρία και για άλλες χώρες - Media

 

Συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ, αλλά και ένα “καλογραμμένο σενάριο” για αυτούς οι οποίοι θα επιδιώξουν να ρίξουν “και άλλο λάδι στη φωτιά” σχετικά με τις τεταμένες σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας και το ευαίσθητο ζήτημα των Ελλήνων Μουσουλμάνων της Θράκης, έδωσε ο εντοπισμός ενός “μίνι οπλοστασίου” στον προαύλιο χώρο του τζαμιού, στην Ηλιόπετρα Ξάνθης.

Τη Δευτέρα το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Ξάνθης, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του τοπικού Ιμάμη Σαμπρί Εμίν Κεχαγιά, πραγματοποίησαν έρευνα στο τζαμί του χωριού.

Στο προαύλιο, επιμελώς κρυμμένα, εντόπισαν δύο πιστόλια με γεμιστήρες και 30 σφαίρες, ένα εκ των οποίων έφερε και… σιγαστήρα. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του Ιμάμη βρέθηκε και ένα όπλο τύπου Φλόμπερ. Ο 35χρονος Ιμάμης, Σαμπρι Εμίν Κεχαγιά, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους, συνελήφθη και στη συνέχεια παραδέχθηκε στις αρχές ότι τα όπλα είναι δικά του. Τα όπλα και πυρομαχικά κατασχέθηκαν και πρόκειται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα, για βαλλιστική και λοιπή εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικούς φορείς ο Σάμπρι Εμίν Κεχαγιά, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των “ψευτομουφτήδων” οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Θράκη με την υποστήριξη του τουρκικού προξενείου, αλλά δεν είναι αναγνωρισμένοι από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, που είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος φορέας για το διορισμό μουφτήδων .

Θεωρείται άνθρωπος “πολύ κοντά” στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ενώ φέρεται να έχει πολύ καλές σχέσεις με το Μουσουλμάνο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργό μέλος του “Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας” (ΚΕΙΦ), μια παράταξη πολύ δημοφιλή μεταξύ των Ελλήνων Μουσουλμάνων και με “ύποπτο ρόλο” – κατά διαστήματα – στις ελληνοτουρκικές σχέσεις .

Ο Σαμπρή Εμίν Κεχαγιά εμφανιζόταν στις φιέστες του τουρκικού “Καραβανιού της Αφθονίας”, ενώ πρόσφατα το χωριό και το τζαμί του επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του τουρκόφωνου «Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας».

Όπως ήταν φυσικά, η κατοχή όπλων στα χέρια ενός ιμάμη στη Θράκη προκάλεσε τη κινητοποίηση των Αρχών. Ο ιμάμης κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο πιστόλια θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια. Για την υπόθεση, η οποία έρχεται στο φως σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχει ενημερωθεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13