search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:11
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Αγώνας αντοχής και όχι αγώνας ταχύτητας

28.03.2017 14:53
Συμφωνία υπ. Εργασίας-θεσμών για τη διαιτησία - Media

 

«Είναι ένας αγώνας αντοχής, δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας» υποστήριξε η Έφη Αχτσιόγλου για τα εργασιακά κατά την διάρκεια της τοποθέτησης της στο συνέδριο του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. 

Η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι είναι μια «μάχη που θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Νομίζουμε ότι κερδίζουμε έδαφος», παρατηρώντας, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να εκτιμούμε τις μάχες έξω από τον συσχετισμό δυνάμεων» και επί της ουσίας επιβεβαιωσε ότι οι συσχετισμοί, εκτός από δύσκολοι, δεν αποδίδουν οφέλη στην κυβέρνηση. 

«Εκτιμούμε τι κερδίζουμε και τι δίνουμε. Τίποτα όμως δεν χάνεται. Όλοι στην Ευρώπη συζητούν το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων. Είναι κοινή πεποίθηση ότι η επαναφορά των αρχών αυτών είναι αναγκαία» σημείωσε η υπουργός Εργασίας. Έκανε ειδική αναφορά στην καταπάτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και για τις συλλογικές συμβάσεις ανέφερε πως το ΔΝΤ αλλά και οι ευρωπαϊκές νεοφιλελεύθερες απόψεις επιθυμούν η Ελλάδα να γίνει το παράδειγμα το οποίο αργότερα θα γενικευτεί στην Ευρώπη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:11