search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:29
MENU CLOSE

Επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη οι οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών

29.03.2017 05:17
Επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη οι οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών - Media

Οι οικογένειες του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ που είχαν απομακρυνθεί τον Οκτώβριο από την Κωνσταντινούπολη εξαιτίας «τρομοκρατικών απειλών» μπορούν να επιστρέψουν στην τουρκική πόλη, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η αμερικανική διπλωματία, δύο ημέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα.

Στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξακολουθεί να καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στην Τουρκία και κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας να είναι προσεκτικοί εξαιτίας «της συνεχούς τρομοκρατικής απειλής».

Πάντως το αμερικανικό υπουργείο ήρε στις 27 Μαρτίου την διαταγή εκκένωσης που είχε λάβει στις 29 Οκτωβρίου, βάσει της οποίας είχαν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη οι οικογένειες του διπλωματικού και προξενικού προσωπικού.

Τότε η απόφαση είχε ληφθεί «βάσει πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες εξτρεμιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να επιτεθούν σε Αμερικανούς πολίτες σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης όπου ζουν ή συχνάζουν».

Ωστόσο εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί στις μετακινήσεις των εργαζομένων στο αμερικανικό προξενείο και των οικογενειών τους, με την Ουάσινγκτον να υπενθυμίζει ότι στην Τουρκία έχουν σημειωθεί «πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις».

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δίνεται στη δημοσιότητα λίγο πριν την άφιξη στην Άγκυρα του Τίλερσον, που αναμένεται να ξημερώματα της Πέμπτης. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν την καταπολέμηση των τζιχαντιστών στη Συρία.

Πηγή: AΠΕ -ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:29