search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:16
MENU CLOSE

Στον εισαγγελέα ο ιμάμης για τα όπλα στον μιναρέ – Τι ερευνά η ΕΛΑΣ

29.03.2017 06:39
Η Θράκη που δομήσαμε - Η προοδευτική νομοθεσία μας μπορεί να αποτελέσει πιλοτική εμπειρία και για άλλες χώρες - Media

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο ιμάμης που συνελήφθη στο τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ύστερα από αστυνομική έρευνα βρέθηκαν στον μιναρέ  του τζαμιού δύο πιστόλια, ένα κυνηγετικό αεροβόλο όπλο, και τριάντα φυσίγγια και ο ιμάμης Σαμπρί Εμίν Κεχαγιά, που έχει σχέσεις με τον ψευδομουφτή Ξάνθης συνελήφθη με την κατηγορία της οπλοκατοχής. 

Η ανεύρεση των όπλων στο τζαμί έχει σημάνει συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ  κυρίως λόγω των τεταμένων σχέσεων της Αθήνας με την Άγκυρα, ειδικά μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που φαίρονται να εμπλέκονται στο πραξικόπημα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα τα «σενάρια» να βρίσκονται  στο τραπέζι των διωκτικών Αρχών που προσπαθούν να εντοπίσουν τι υπάρχει πίσω από την οπλοκατοχή.

Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως τα όπλα που βρέθηκαν συνδέονται με τις διώξεις που ασκεί  ο Τούρκος Πρόεδρος στα μέλη του δικτύου Γκιουλέν, καθότι τον θεωρεί υπεύθυνο για την προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο.

Πιστεύεται, πως κύκλοι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη έχουν επιδοθεί σε «κυνήγι μαγισσών» για τον εντοπισμό Γκιουλενιστών μέσα στη μειονότητα, ώστε με αυτό τον τρόπο να γίνουν αρεστοί  στην Άγκυρα αλλά και στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Η  υπόθεση ενημερώνονται συνεχώς το Μαξιμου αλλά και η ηγεσία του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στο σημείο αυτό ενδιαφέρον έχει να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγες μέρες ο δημοσιογράφος Αμπτουλαχ Μποζκούρτ, ο οποίος για χρόνια ήταν διευθυντής της γκιουλενικής εφημερίδας Today’s Zaman, έκανε μια τουλάχιστον ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο Twitter.  Μέσα από αυτή προειδοποιούσε για… αυξημένη δραστηριότητα της ΜΙΤ στην Ελλάδα. Η ανάρτηση αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως προειδοποίηση στα μέλη του δικτύου Γκιουλέν στην Ελλάδα ώστε να προσέχουν τις κινήσεις τους.

 

 

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:16