search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:57
MENU CLOSE

Εξώδικο του ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμες οφειλές

29.03.2017 07:47
ΕΟΠΥΥ: Tι αλλάζει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων - Media

 

Εξώδικο απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στον ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων που υπήχθησαν στον οργανισμό και αφορούν στα έτη 2010, 2011 και 2012. Ο ΙΣΑ ζητά η εξόφληση όλων των ιδιωτών παρόχων υγείας να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 30 Ιουνίου. 

Όπως υποστηρίζει ο ΙΣΑ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ στο πρόσφατο παρελθόν κατόπιν αιτημάτων των ενταχθέντων σε αυτόν φορέων (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, Ο.Ν., ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) έχει λάβει ειδικές χρηματοδοτήσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ετών 2010, 2011 και 2012, δεν έχει λάβει ακόμα χώρα η αποπληρωμή των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους πάροχους πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Επίσης, καταλογίζει υπαιτιότητα στον ΕΟΠΥΥ για τη μη καταβολή της συμφωνηθείσας αμοιβής για ήδη πραγματοποιηθείσες ιατρικές πράξεις για τις οποίες νομότυπα έχουν υποβάλει όλα τα νόμιμα παραστατικά προς πληρωμή οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας (ιατρούς, διαγνωστικά εργαστήρια
και πολυϊατρεία), ενώ έχουν ήδη φορολογηθεί για ποσά αυτά. 

Ως εκ τούτου ο ΙΣΑ με το εξώδικό του καλεί τον ΕΟΠΥΥ να προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να καταβληθούν σε όλους τους ιδιώτες πάροχους υγείας τα ληξιπρόθεσμα οφειλόμενα ποσά των ετών 2010, 2011 και 2012, άμεσα, το ταχύτερο δυνατόν και πάντως εντός της προβλεπομένης από το νόμο προθεσμίας, δηλαδή έως την 30.6.2017».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52