search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Θρήνος στον Εύοσμο στις κηδείες των 17χρονων που «χάθηκαν» στο τροχαίο – Οι πρώτες εικόνες του μοιραίου αυτοκινήτου (Photos)

29.03.2017 10:30
Θρήνος στον Εύοσμο στις κηδείες των 17χρονων που «χάθηκαν» στο τροχαίο – Οι πρώτες εικόνες του μοιραίου αυτοκινήτου (Photos) - Media

 

Η τελευταία πράξη του τραγικού τροχαίου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που στέρησε τη ζωή σε τέσσερα νεαρά άτομα γράφτηκε σήμερα για δύο από τους άτυχους νέους.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του 17χρονου, Γιώργου Μ. εψάλη στις 12.00 στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών – Κοιμητήρια Ευόσμου, ενώ μισή ώρα αργότερα ακολούθησε η κηδεία του παιδικού του φίλου, του Θοδωρή Μ. στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί από χθες στις γειτονιές των δύο παιδιών. Από νωρίς το πρωί έξω από τις πολυκατοικίες τους είχαν τοποθετηθεί δεκάδες στεφάνια, από φίλους, συγγενείς και από τη σχολική κοινότητα.

Άνθρωποι από τη γειτονιά και από το σχολείο περνούν από τα σπίτι των  νεαρών παιδιών και αφήνουν ένα λουλούδι, προσπαθώντας παράλληλα να δώσουν κουράγιο και στις οικογένειές τους.

Αύριο θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Κιλκίς ο 17χρονος οδηγός Μάκης Μ., ενώ ο 19χρονος Παύλος Λ. θα κηδευτεί επίσης αύριο στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στα Κοιμητήρια Ευόσμου.  

 

Δεν γνώριζε ο πατέρας πως ο γιος είχε παρει το αυτοκίνητο

Άγνοια για την απουσία του αυτοκινήτου του δήλωσε ο πατέρας του άτυχου 17χρονου  που οδηγούσε το μοιραίο Volvo, μέσα στο οποίο χάθηκαν οι ζωές  των τεσσάρων νέων.

Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που ενημέρωσαν τον τραγικό πατέρα για το ατύχημα και τον θάνατο του γιου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Voria.gr», οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ΙΧ, που υπήρχε στο ντουλαπάκι, βρήκαν έναν τηλεφωνικό αριθμό και μια διεύθυνση κατοικίας. Στην κλήση που έκαναν στον αριθμό, που φέρεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του άτυχου νέου δεν απάντησε κανείς. Έτσι, κατευθύνθηκαν στην διεύθυνση κατοικίας, που αναγραφόταν στο συμβόλαιο. Όταν έφτασαν στο σπίτι του, αντίκρισαν έναν κύριο  ο οποίος τους είπε ότι έλειπε το αυτοκίνητο και ότι ο γιος του δεν είχε γυρίσει μέχρι εκείνη την ώρα στο σπίτι.

 

Το μοιραίο Volvo

Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από το μοιραίο αυτοκίνητο μάρκας Volvo και σειράς S40, μοντέλο του 2004. Τα ελαστικά του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η Voria.gr, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος νεαρός και προσέκρουσε σε τοιχίο φέρει μεγάλα χτυπήματα στην αριστερή πλευρά και έχει στραπατσαριστεί καθολικά, με το αμάξωμα να έχει στραβώσει προς τα μέσα.

Στον αντίποδα, ο «ουρανός» του Volvo δεν έχει παραμορφωθεί ιδιαίτερα, ενώ η καμπίνα των επιβατών είναι σχεδόν άθικτη, εξαιρώντας, βέβαια, τον χώρο δίπλα στο αριστερό φτερό.

 

Τα «σενάρια» που εξετάζει η τροχαία

Πέντε σενάρια για το πολύνεκρο τροχαίο στον Εύοσμο, που στοίχισε την ζωή σε τέσσερα νέα παιδιά, ενώ ένα ακόμα χαροπαλεύει, εξετάζει η αστυνομία.

Αναλυτικά, οι πέντε διαφορετικές εκδοχές που μπορεί να συνέβησαν και να οδήγησαν στο δυστύχημα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», είναι τα εξής:

-Το ΙΧ κινούταν με υπερβολική ταχύτητα και ο άπειρος οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω μιας μικρής στροφής που υπάρχει 10 μέτρα πριν από το σημείο.

-Αν ο 17χρονος οδηγός είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων ενώ μέχρι χθες οι έρευνες της Τροχαίας δεν έδειχναν ότι η παρέα των νεαρών βρισκόταν σε νυχτερινό κατάστημα.

-Ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, επειδή ίσως μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο.

-Να αποσπάστηκε η προσοχή του νεαρού οδηγού από τη συζήτηση που ενδεχομένως είχαν μέσα στο αυτοκίνητο.

-Ο 17χρονος οδηγός του μοιραίου Volvo να βρέθηκε μπροστά σε κινητό εμπόδιο, ίσως και σε αδέσποτο ζώο, και να επιχείρησε να το αποφύγει. Ειδικοί έλεγαν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξηγεί και το παρατεταμένο φρενάρισμα πριν από την πρόσκρουση της δεξιάς ρόδας του αυτοκινήτου στο κράσπεδο.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της τροχαίας.

 

Πηγές: Ελεύθερος Τύπος, Voria.gr (1) (2) (3)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43