search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:06
MENU CLOSE

Αντίστροφη μέτρηση για Ντάισελμπλουμ: Ο επικεφαλής του ΕΛΚ ζήτησε την αποπομπή του

29.03.2017 12:35
Βέμπερ: Απαράδεκτο να ταξιδεύει ο Χάικο Μάας στην Αθήνα ως μεσολαβητής - Να γίνει σαφές ότι είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας  - Media
 
Όταν ακόμα κι ο πιο σκληρός επικριτής της Ελλάδας σου λέει «φύγε», τότε μάλλον τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά για σένα.
 
Ακόμα και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ ουσιαστικά ζήτησε την αποπομπή του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις τους για τις χώρες του Νότου.
 
Ο «σκληρός» Βέμπερ, στο περιθώριο των εργασιών του ΕΛΚ στη Μάλτα, σε δηλώσεις του προς τον Τύπο έθεσε, μεταξύ άλλων, και επισήμως θέμα εμπιστοσύνης προς τον Ντάισελμπλουμ καλώντας τον Ολλανδό πολιτικό να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup και λέγοντας ότι δεν χαίρει πλέον της εμπιστοσύνης των δυνάμεων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.
 
Κατά τα λοιπά, το κυρίως πιάτο στο μενού του συνεδρίου του ΕΛΚ αποτελεί το Brexit, υπό το φως της επίσημης έναρξης των διαβουλεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα λάβει το λόγο σήμερα το απόγευμα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι αυριανές ομιλίες της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και των προέδρων της Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζ.-Κ. Γιούνκερ, Ντ. Τουσκ και Αντ. Ταγιάνι.
 
Από ελληνικής πλευράς βρίσκονται επίσης στη Μάλτα ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τέως πρωθυπουργός και μέλος του ευρωπαϊκού πολιτικού ινστιτούτου «Μάρτενς» Αντώνης Σαμαράς, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ο Κώστας Κυρανάκης, πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, καθώς και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01